ep banderaeeuu
EUROPA PRESS

La inflació dels EUA va augmentar un 0,4% el març en comparació amb el mes anterior, pel creixement dels preus de l'energia i el lloguer. En taxa interanual, l'Índex de Preus al Consum (IPC) va pujar un 1,9%, segons les dades publicades aquest dimecres. Suposa el major avanç des de gener de 2018.

Tres cinquenes parts de l'augment el març es va deure als majors preus de l'energia, principalment gasolina i electricitat. Ajustat estacionalment el març, el cost de l'energia va augmentar un 3,5%. Les xifres del govern dels EUA mostren que el preu mitjà del gas a nivell nacional va augmentar gairebé un 10%. L'última vegada que els preus van ser tan alts va ser el novembre.

Per la seva banda, el preu dels aliments va pujar un 0,3% durant el tercer mes de l'any. Els preus van baixar per a roba, vehicles usats i tarifes aèries.

Els analistes creuen que és "poc probable que l'augment de la inflació preocupi els inversors o la Reserva Federal (Fed)", segons recull MarketWatch. L'organisme nord-americà s'ha fixat al 2% l'objectiu d'inflació.

Noticias relacionadas

contador