ep tim cook logo apple
167,04$
  • -0,96$
  • -0,57%

HSBC passa la tisora per Apple (-0,7% a la preobertura). El banc asiàtic rebaixa la seva recomanació de 'mantenir' a 'vendre' i, tot i que eleva el preu objectiu des dels 160 als 180 dòlars, segueix implicant un potencial baixista, en aquest cas, del 10% respecte als nivells de 200,10 dòlars als quals va tancar el títol.

El banc justifica la seva retallada perquè pensa que els de Cupertino han arribat "massa tard" al negoci de la reproducció en continu (streaming) després d'anunciar el 25 de març la seva Apple TV Plus, la plataforma amb la qual el gegant tecnològic busca plantar cara a Netflix, Amazon i companyia.

Respecte a la idea de l'empresa dirigida per Tim Cook de crear una companyia que ofereixi serveis de tot tipus als seus clients, HSBC opina que aquest projecte "pot tenir cert ganxo, però és improbable que atregui nous clients a comprar un iPhone".

La pregunta per al banc asiàtic és precisament aquesta: S'incentivarà així als consumidors a formar part de l'ecosistema d'Apple? La resposta curta d'HSBC és "no".

HSBC manté la seva tesi que Apple aconseguirà amb els seus últims anuncis "mantenir els seus actuals clients" però li serà complicat atraure'n nous. El banc arriba a parlar de certa "complaença" en l'empresa de Silicon Valley que, a més, afronta cada vegada més grans pressions en la seva rivalitat amb altres colossos del sector com la sud-coreana Samsung.

El 26 de març, un dia després de l'Apple Keynote durant la qual els de Cupertino van presentar les seves novetats, el consens d'analistes ho va tenir clar: els llançaments no entusiasmaven massa. De fet, van afirmar que aquests productes trigarien anys a tenir un impacte significatiu en els comptes de la companyia.

Noticias relacionadas

contador