New York Stock Exchange, NYSE, markets, Wall Street
17.037,65
  • -356,67
  • -2,05%

Wall Street registra un suau rebot del 0,1% després de tancar el mes de maig amb pèrdues del 6% en el cas del Dow Jones i l'S&P 500, cosa que ha reduït la seva rendibilitat anual fins Al 7% i el 10%, respectivament. En el cas del Nasdaq, es van ampliar fins al 8%, encara que l'índex tecnològic encara puja un 12% eL 2019.

Les tensions comercials entre els Estats Units i la Xina segueixen sent la gran preocupació, sense oblidar el nou front que va obrir Donald Trump la setmana passada, quan va anunciar aranzels sobre Mèxic.

Els inversors estaran pendents de tot el que hagi de dir el president nord-americà, de visita oficial al Regne Unit, tant sobre les seves tensions amb la Xina i Mèxic com sobre el Brexit. Trump és un ferm partidari del Brexit sense acord i durant els tres dies que romandrà al Regne Unit preveu reunir-se amb Boris Johnson i Nigel Farage, també defensors d'aquesta opció.

Pel que fa a la guerra comercial, el viceministre xinès de Comerç, Wang Shouwen, ha dit avui que Washington no pot usar la pressió per forçar un acord comercial amb Pequín. També es va negar a aclarir si els líders dels dos països es reuniran a la cimera del G-20 a finals de mes, tal com estava previst en un primer moment.

Els comentaris de Wang segueixen un mes de creixents tensions comercials que va començar amb l'anunci de Donald Trump que trencava les negociacions amb la Xina i elevava els aranzels al 25%. La Xina, al seu torn, va prendre represàlies en elevar també els aranzels sobre les importacions nord-americanes.

Cal destacar que Goldman Sachs ha retallat les seves previsions de creixement per als Estats Units per la guerra comercial. El banc d'inversió ha rebaixat de nou en dues dècimes les previsions de PIB durant el segon trimestre, fins a l'1,1%, enfront de l'1,3% estimat anteriorment. Així mateix, veu més probable una baixada dels tipus de la Reserva Federal (Fed) aquest any i veu un 60% de possibilitats que els Estats Units imposen nous aranzels a la Xina.

A més d'aquestes preocupacions, els operadors estaran pendents de les dades macro. Avui es publica a l'altre costat de l'Atlàntic el PMI manufacturer de maig.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

L'S&P 500 ha perforat el suport dels 2.800 punts, la línia clavicular d'una potencial figura baixista en 'cap i espatlles'. "Pauta d'implicacions baixistes, amb objectiu (mínim teòric) de caiguda en els aproximadament 2.650 punts", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1%, fins a 54,10 dòlars, després de tancar el mes de maig amb una correcció del 6%. A més, l'euro s'aprecia un 0,2%, fins als 1,1190 dòlars.

Noticias relacionadas

contador