nyse dl us wall street stocks shares ny n y  new york
Rolf Kleef Flickr (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/ ) No changes made

Wall Street rebota a prop de l'1% després dels mínims anuals marcats a la setmana passada pels índexs novaiorquesos. L'atenció del mercat, més enllà dels factors fonamentals que preocupen els inversors, se centra en l'anàlisi tècnica, ja que l'S&P 500 va tocar divendres passat el suport clau dels 3.800 punts.

  • 37.986,40
  • -

El principal indicador borsari del món va arribar a caure fins als 3.810 punts, xifra que suposa una reculada del 38,2% de Fibonacci de tota la pujada des dels mínims de la pandèmia (març del 2020) fins als màxims històrics de principis d'any.

L'S&P 500 va aconseguir tancar als 3.900 punts, per la qual cosa molts especuladors consideren que es pot produir un violent rebot de curt termini al mercat nord-americà des d'aquest suport més gran de mercat, a causa de l'extrema supervenda que acumula la renda variable nord-americana a les últimes setmanes (el Dow Jones, per exemple, ha baixat durant les últimes 8 setmanes, la seva pitjor ratxa des del 1932) i el pessimisme generalitzat de l'opinió pública.

FACTORS FONAMENTALS

Pel que fa als factors fonamentals, se celebra el Fòrum Mundial de Davos, en què participen nombrosos líders mundials i que servirà per calibrar si l'economia mundial es dirigeix ​​cap a un escenari d'estanflació o de recessió a mitjà termini, tal com temen molts analistes.

També és notícia Joe Biden, que per una banda ha dit que la seva Administració està disposada a baixar els aranzels als productes xinesos, en un esforç per contenir la inflació, però ha afegit que els EUA segueixen compromès a fer servir la força per defensar Taiwan d'un possible atac xinès, cosa que ha provocat una vegada més crítiques del govern comunista.

Tot això mentre Rússia prossegueix amb la seva gran ofensiva militar a l'est d'Ucraïna, on es lliuren aferrissats combats per controlar l'estratègica regió del Donbàs. De moment, no s'espera un final de les hostilitats a curt termini, cosa que continua sent un llast per a les borses.

AGENDA ECONÒMICA

Per a aquest dilluns, estan previstes intervenció de Raphael Bostic i Esther George, dos dels membres de la branca més agressiva de la Reserva Federal (Fed). Dimecres, la futura vicepresidenta de l'organisme, Lael Brainard, també farà un discurs, abans de conèixer aquell mateix dia les actes de l'última reunió del banc central.

Recordem que l'enduriment monetari de la Fed per lluitar contra la inflació és el principal vent en contra per a Wall Street, ja que el mercat ha anticipat que hi haurà menys creixement i condicions financeres més dures durant els propers mesos.

A nivell econòmic, atenció divendres a l'indicador de preus PCE, que "cobra una rellevància especial en un moment d'elevada inflació i és utilitzat per la Fed per prendre les seves decisions de política monetària", assenyalen des de Bankinter. Si el PCE indica un respir en el ritme de pujada de la inflació, pot ser l'excusa perfecta per al rebot del mercat.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'escena empresarial, Broadcom manté converses per adquirir l'empresa de 'cloud computing' VMware, els títols de la qual s'han disparat.

Així mateix, Starbucks ha anunciat que sortirà definitivament de Rússia i tancarà les 130 franquícies que mantenia al país. La companyia ha assegurat que pagarà als seus gairebé 2.000 treballadors al país durant sis mesos i que els ajudarà a buscar feina durant aquest període.

A més, els inversors segueixen pendents del sector al detall, que es va desplomar a la setmana passada després de les advertències de Walmart i Target sobre l'augment de costos. Durant els propers dies, altres companyies com Macy's i Dollar General publicaran els seus resultats i previsions.

En altres mercats, el barril de cru West Texas cau un 0,23% (110,02 dòlars) i el barril Brent retrocedeix un 0,08 (112,46 dòlars), mentre l'euro s'aprecia un 0,88% (1,0653 dòlars) després dels comentaris de Lagarde sobre pujades de tipus a la zona euro a partir del juliol. A més, l'unça d'or rebota un 0,59% (1.853 dòlars); i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,82%. Finalment, el bitcoin es revalora un 1,35% (30.342 dòlars).

Noticias relacionadas

contador