pfizer dl biontech covid covid 19
Pixabay

La tercera dosi de la vacuna contra la Covid de Pfizer i BioNTech per a nens de sis mesos a 5 anys va ser 80% efectiva en la prevenció de malalties durant l'onada d'òmicron, segons els resultats dels assaigs clínics publicats aquest dilluns.

El director executiu de BioNTech, Ugur Sahin, ha dit que les companyies planegen aquesta setmana completar la sol·licitud perquè l'Administració d'Aliments i Medicaments autoritzi la vacuna. El director executiu de Pfizer, Albert Bourla, preveu que la vacuna estigui disponible per als nens més petits al més aviat possible.

Cal recordar que Pfizer i l'Administració d'Aliments i Medicaments havien buscat originalment accelerar l'autorització de les dues primeres dosis al febrer perquè els pares poguessin començar a vacunar els fills mentre encara estaven pendents dels resultats dels assaigs clínics de la tercera vacuna.

Tot i això, Pfizer ha retardat la seva aplicació per esperar les dades de la tercera dosi després que les dues primeres injeccions tinguessin només un 30% a 40% d'efectivitat.

Per part seva, Moderna també va sol·licitar a l'FDA que autoritzi la seva vacuna de dues dosis per a nens menors de 6 anys. La seva vacuna va tenir una efectivitat al voltant del 51% contra la infecció d'òmicron en nens menors de 2 anys i al voltant del 37% per a nens de 2 a 6 anys.

contador