new york stock exchange, nyse, markets, wall street, us. photo: grant wickes
Grant Wickes (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made

Wall Street obre la sessió de dijous sense tendència definida després de les vendes de dimecres. La baixada del Nasdaq és més pronunciada, a causa de la pressió baixista sobre Tesla després de la mala rebuda que han tingut els seus resultats, presentats ahir a la nit després del tancament.

  • 38.771,48
  • -

El fabricant de cotxes elèctrics no va convèncer el mercat malgrat superar previsions amb el seu benefici trimestral, ja que tant els marges com els ingressos han estat menors del que s'esperava. L'optimisme d'Elon Musk sobre la bona marxa del negoci tampoc va ser suficient per convèncer els inversors.

Tampoc ajuda a millorar el sentiment la pujada constant en el rendiment del bo nord-americà a 10 anys, que repunta fins al 4,17%, màxims des de la gran crisi financera del 2008, cosa que perjudica les valoracions borsàries.

Tot i que l'inversor Jeffrey Gundlach, gestor de DoubleLine Capital, ha comentat que "les TIRs (rendibilitats) poden tocar sostre entre ara i final d'any", ja que les corbes de rendiment estan mostrant "símptomes d'esgotament".

Per part seva, diversos membres de la Reserva Federal (Fed) han mantingut discursos agressius contra l'elevada inflació. El president de la Fed de Sant Lluís, James Bullard, espera que la Fed posi fi a les pujades agressives dels tipus d'interès a principis del 2023. A més, preveu que l'IPC baixi durant la primera meitat del proper any, segons ha expressat durant una entrevista a Bloomberg.

Tot i això, el consens descompta ja que la taxa terminal dels fons federals als EUA pot arribar al 5% al ​​març, i que els tipus d'interès pujaran al 4,5% durant els propers mesos, sense que la Fed els baixi fins al 2024.

Durant la jornada, s'ha publicat l'índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia, que ha registrat una nova lectura negativa a l'octubre (-8,7), tot i que ha millorat la dada del mes anterior -9,9. El consens n'anticipava -5.

Pel que fa a les dades d'atur setmanal, han baixat fins a les 214.000, durant la setmana del 14 d'octubre, des de les 226.000 registrades durant els set dies previs, segons les dades publicades pel Departament de Treball nord-americà. Aquesta xifra s'ha situat per sota de les previsions del consens, que n'anticipaven 230.000.

Aquest dimecres, el Llibre Beix de la Fed va constatar que "les perspectives econòmiques es van tornar més pessimistes enmig de les preocupacions creixents sobre l'afebliment de la demanda".

ANÀLISI TÈCNICA DEL DOW JONES

"L'evolució al Dow Jones està condicionada per la bona figura (envolupant alcista) realitzada el 13 d'octubre passat. Sembla que després d'unes caigudes del 16% des de mitjans d'agost, podríem estar veient la formació d'un doble sòl que ens avanci un rebot", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

"La resistència clau es troba als 30.454 punts. Quan aconsegueixi superar-los podríem veure una extensió dels guanys fins al nivell dels 32.381 punts, màxims del buit baixista que va deixarel 13 de setembre i preus on es troba la mitjana de 200 sessions", afegeix aquest expert.

En altres mercats, el petroli West Texas rebota un 1,8% (87,09 dòlars) i el cru Brent avança un 1,47% (93,77 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,21% (0,9792 dòlars) i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja al 4,17%. A més, l'unça d'or puja un 0,2% (1.637 dòlars) i el bitcoin baixa un 0,4% (19.128 dòlars).

Noticias relacionadas

contador