bullard

El president de la Fed de Sant Lluís, James Bullard, ha assenyalat que espera que la Reserva Federal dels EUA posi fi a les pujades agressives dels tipus d'interès a principis del 2023. A més, preveu que la inflació baixi durant la primera meitat del el proper any, segons ha expressat durant una entrevista a Bloomberg.

"Cal pensar quin és el nivell raonable", en referència als tipus d'interès, i per això no veu la necessitat de pujar els tipus més del que els funcionaris ja han projectat. D'aquesta manera, creu que el banc central posarà fi a la seva "càrrega frontal" de pujades agressives dels tipus d'interès a principis de l'any que ve, malgrat mantenir una política prou restrictiva amb petits ajustaments a mesura que es refredi la inflació.

El "diagrama de punts" de la Fed preveu un augment de 0,75 punts percentuals al novembre, seguit d'un moviment de mig punt percentual al desembre i un moviment d'un quart de punt a principis del proper any. Bullard ha dit que no es vol avançar el que farà la Fed al desembre, però podria decidir traslladar la pujada de tipus del 2023 al desembre, encara que seria "una decisió tàctica".

El banc central "vol que la seva taxa de política arribi a un nivell en què puguem exercir una pressió a la baixa significativa sobre la inflació. Crec que aquest és l'objectiu principal que tenim immediatament al davant". Després, la Fed pot tornar a la política monetària "ordinària", on els tipus d'interès es poden ajustar segons les dades, i estarà fora d'aquest "augment molt ràpid dels tipus", ha explicat Bullard.

Pel que fa a la inflació, espera que baixi durant la primera meitat del 2023 i que aquest descens pot passar sense alterar el fort mercat laboral: "És un bon moment per lluitar contra la inflació i és un bon moment per intentar tallar la inflació d'arrel... mentre el mercat laboral és fort”.

Noticias relacionadas

contador