wall street en ordre disperse a l ouverture 20210610075553

Wall Street registra signe mixt a l'inici de la sessió de dimecres a l'espera de la Fed. Els homes de Jerome Powell finalitzen aquest dimecres la reunió de dos dies, després de la qual donaran a conèixer l'actualització de la política monetària esgrimida pel banc central.

  • 39.807,37
  • -

Els tres principals índexs nord-americans segueixen sent a zona de màxims tot i la relaxació que han viscut aquest dimarts i s'ha estès a dimecres.

S'espera que la Reserva Federal mantingui la seva postura sense canvis, però alguns ja esperen senyals que puguin començar a suavitzar el seu agressiu programa de compra de deute. A més, les actes de la Fed poden anticipar una possible pujada de tipus per a 2023.

La reunió del banc central, que es veurà acompanyada de l'habitual roda de premsa de Powell, tindrà lloc enmig d'un clima de preocupació per la inflació, que no para de pujar i la qual cada vegada més entitats han deixat de considerar un problema transitori.

"La clau que cal tenir en compte en la conferència de Powell és saber si la discussió sobre el 'tapering' segueix aquí i el marc temporal amb el qual estan treballant", apunten els experts de Quill Intelligence. "Els participants del mercat anticipen un clar i fort senyal de 'tapering' per a la cimera de Jackson Hole del proper mes d'agost", postil·len.

Al pla geopolític, totes les mirades es dirigeixen cap a la primera reunió entre Biden i Putin encara que no s'espera que es produeixin molts avenços. "No esperem un gran conjunt de resultats d'aquesta reunió", ha dit un alt funcionari nord-americà als periodistes a bord de l'Air Force One mentre Biden volava a Ginebra.

Sobre les 'criptos', els analistes mostren dubtes si el ral·li del bitcoin iniciat diumenge passat continuarà o no després d'haver cedit la marca dels 40.000 dòlars. De moment, la reina de les monedes digitals cau un 2,15% fins als 39.243 dòlars.

"Els analistes tècnics et dirien que quan va perdre els 40.000 dòlars, va enviar un senyal negativa, i ara que ha recuperat aquest nivell, envia un senyal positiu", comenta Art Hogan, estrateg en cap de National Securities. "El mercat de monedes digitals està tornant a la vida", indica Arcane Research en una nota per a clients.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'IBEX 35 cotitza pla amb els inversors pendents de la Fed i de Solarpack, que es dispara després de rebre una OPA de la sueca EQT a 26,5 euros per acció. Finalment, a Àsia les borses han tancat amb caigudes especialment a la Xina, que ha vist les seves vendes al detall caure al maig.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, Ryanair ha sol·licitat Boris Johnson, primer ministre britànic, que deixi volar els vacunats des de i cap a la Unió Europea amb l'esperança de salvar l'estiu.

Així mateix, Brussel·les ja dona per fet que no arribaran les 55 milions de dosis de Janssen acordades per al segon trimestre. Els Estats membres han expressat la seva gran preocupació per aquest problema amb els lliuraments", ha assegurat en una roda de premsa el portaveu de Salut de l'Executiu comunitari, Stefan de Keersmaecker.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,04%, fins als 72,06 dòlars. L'euro es deprecia un 0,09% i es canvia a 1,2113 dòlars, mentre l'unça d'or creix un 0,16%, fins als 1.859 dòlars. I la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa lleugerament fins a l'1,491%.

Noticias relacionadas

contador