1602057879 nasdaq libertex

Signe mixt a Wall Street després de les pujades de divendres, ja que els inversors tornen a desfer posicions en la tecnologia, mentre continua la rotació d'actius de les mans fortes cap a accions més cícliques.

  • 13.935,15
  • 0,91%

A la bona dada d'atur de febrer als EUA publicada el passat divendres s'ha sumat aquest cap de setmana l'aprovació per part del Congrés el nou pla d'estímuls econòmics impulsat per l'Administració Biden, que ha estat valorat en 1,9 bilions de dòlars.

Després del vistiplau al Senat, tan sols queda el tràmit que torni a ser revisat per la Cambra de Representants, perquè posteriorment sigui signat per Biden abans del 14 de març, quan expiren les actuals ajudes als aturats.

Aquests dos factors fan que els analistes anticipen un fortíssim creixement dels EUA el 2021, de fins al 7%, percentatge que es tradueix en una apreciació important dels rendiments del deute nord-americà.

El bo del Tresor a 10 anys va repuntar divendres fins a l'1,62% i ara cotitza a l'1,61%, cosa que "pressiona la valoració de molts actius, sobretot els que han assolit preus més cars", com la tecnologia, assenyala Mike Wilson, estrateg en cap de Morgan Stanley.

No obstant això, Wilson afirma que la divergència entre la tecnologia i les accions cícliques mostra que la tendència alcista de fons al mercat roman intacta. "El mercat alcista continua, amb el valor i els cíclics al capdavant. Les accions de creixement poden tornar a unir-se a la festa una vegada que finalitzi la correcció de la valoració i el reposicionament", ha assenyalat aquest reconegut expert.

A nivell empresarial, Microsoft ha reconegut que ha patit un hacking provinent de la Xina que pot afectar fins a 20.000 diferents organitzacions només als EUA. A Europa, sense anar més lluny, l'Autoritat Bancària Europea (EBA) també ha estat una de les afectades.

En altres mercats, el petroli Brent repunta lleugerament després de superar breument els 70 dòlars, en confirmar-se un atac a instal·lacions d'Aràbia Saudita per part dels rebels huits que combaten al Iemen. Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,38% i es canvia als 1,1873 dòlars, mentre l'unça d'or baixa un 0,7%, fins als 1.686 dòlars.

Noticias relacionadas

contador