ep el rey de arabia saudi salman bin abdulaziz
-/Saudi Press Agency/dpa

El petroli puja al voltant d'un 2% a aquestes hores de dilluns. El Brent cotitza als 70,65 dòlars i el West Texas, als 67,27 dòlars. Aquestes fortes alces es produeixen després que l'Aràbia Saudita hagi informat que les seves instal·lacions petrolíferes han patit un atac de míssils i avions no tripulats aquest diumenge. Un portaveu militar houthi ha reivindicat l'autoria dels atacs que es van dur a terme amb una "àmplia operació ofensiva conjunta", amb 14 drons i 8 míssils balístics.

El ministeri d'Energia de l'Aràbia Saudita ha precisat que un parc de tancs de petroli en un dels majors ports d'embarcament de cru del món ha estat atacat per un avió no tripulat, i un míssil balístic ha apuntat a les instal·lacions de Saudi Aramco, segons la agència estatal de notícies SPA.

Un portaveu ha explicat que cap dels dos atacs ha causat ferits o pèrdues de vides, però la metralla del míssil interceptat ha caigut a prop de zones residencials a la ciutat de Dhahran, ha informat SPA.

"Aquests actes de sabotatge no només tenen com a objectiu el Regne d'Aràbia Saudita, sinó també la seguretat i l'estabilitat dels subministraments d'energia al món, i per tant, l'economia global", va dir el ministeri a través dels mitjans de comunicació estatals. "Afecten la seguretat de les exportacions de petroli, la llibertat del comerç mundial i el tràfic marítim", ha afegit.

Una coalició liderada per l'Aràbia Saudita va intervenir en la guerra civil del Iemen el 2015 i ha seguit lluitant contra els houthis durant el que es considera una guerra per delegació amb l'Iran.

Els houthis s'han intensificat els atacs contra l'Aràbia Saudita durant les últimes setmanes. El mes passat, el govern de Joe Biden va comunicar que eliminaria els rebels Houthi recolzats per l'Iran al Iemen de les llistes d'Organització Terrorista Estrangera i de Terrorista Global Especialment Designat, segons NBC News.

"Prometem al règim #Saudita operacions doloroses mentre segueixi amb la seva agressió i bloqueig al nostre país", ha dit en un altre post el portaveu houthi.

Noticias relacionadas

contador