new york stock exchange, nyse, markets, wall street. photo: herval
Herval ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made

Wall Street no troba tendència definida després de les pèrdues moderades de dilluns. Els inversors centren la seva atenció en els resultats empresarials i en la retallada de les previsions de creixement que estan fent grans organismes internacionals a causa de la guerra d'Ucraïna.

  • 38.061,75
  • -

El Banc Mundial ha rebaixat la seva estimació de creixement global per al 2022 del 4,1% al 3,2%, a causa de l'impacte que la invasió russa d'Ucraïna ha exercit sobre l'economia mundial.

Aquest dimarts, està previst que el Fons Monetari Internacional (FMI) també retalli les previsions de creixement a causa de la incertesa generada pel conflicte bèl·lic. Alhora, s'espera que l'entitat elevi les previsions d'inflació.

A nivell monetari, el 'falcó' James Bullard, president de la Fed de Sant Louis, no va descartar una pujada de tipus d'interès de 75 punts bàsics per contenir la inflació als EUA, encara que "no és el meu escenari base", segons va assegurar aquest dilluns. Segons la seva opinió, seria adequat elevar els interessos en 50 punts bàsics a cadascuna de les reunions que celebrarà la Fed el 2022, per elevar el preu dels diners fins a nivells del 3%-3,5%.

Per a Bullard, l'enduriment monetari no provocarà una recessió, ja que la seva previsió és un creixement saludable i per sobre de la tendència a llarg termini per al 2022 i el 2023.

Al capítol de resultats, abans de l'obertura han publicat els seus comptes Johnson & Johnson, Hasbro i Lockheed Martin, entre d'altres. Després del tancament de mercat, serà el torn de la plataforma de continguts Netflix.

D'altra banda, Twitter continua centrant l'interès. Segons diversos mitjans, fons d'inversió com Apollo i Thoma Bravo han mostrat la seva disposició a participar en una OPA sobre la companyia amb Elon Musk, que ha llançat en solitari una oferta de 43.000 milions de dòlars sobre la xarxa social.

A més, el fons Blackstone ha comprat el propietari de vivendes per a estudiants American Campus Communities (ACC) per 12.800 milions de dòlars.

Al front bèl·lic, Rússia ha iniciat la seva gran ofensiva sobre el Donbàs per aconseguir l'est d'Ucraïna, mentre continua el seu setge sobre Mariúpol. Per part seva, França ha demanat un embargament sobre el petroli rus, però Alemanya es nega de moment a aquesta mesura que reclamen cada vegada més països europeus.

En altres mercats, el barril de cru West Texas baixa un 3,09% (104,86 dòlars) i el barril Brent cedeix un 2,92% (109,87 dòlars), mentre l'euro s'aprecia un 0,14% (1,0795). A més, l'unça d'or cau un 1,06% (1.965 dòlars). Finalment, el bitcoin puja un 0,87% (40.900 dòlars); i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins al 2,909%, màxims dels darrers tres anys.

Noticias relacionadas

contador