dl wall street wall st new york city nyc ney york stock exchange nyse nasdaq dow jones industrial average djia trading us usa united states of america 2023120702241
Sharecast graphic / Josh White

Wall Street cotitza amb signe mixt aquest divendres després dels màxims històrics marcats dijous per l'S&P 500 per quarta jornada consecutiva. La caiguda d'Intel després dels resultats d'ahir a la nit està pressionant els índexs, especialment el Nasdaq, que és l'únic en vermell a l'inici de la sessió.

  • 18.546,23
  • -0,06%

A nivell macroeconòmic, el PIB dels EUA al quart trimestre va mostrar una gran fortalesa, cosa que, segons els analistes de Link Gestión, "dona marge a la Reserva Federal (Fed) per endarrerir l'inici del procés de baixada de tipus".

A parer seu, l'escenari actual "és positiu per als mercats de bons i accions, ja que, mentre el procés deflacionista segueix la seva marxa a bon ritme, l'economia segueix mostrant gran fortalesa, cosa que de moment allunya la seva possible entrada en recessió, escenari, aquest últim, que fa pocs mesos els mercats donaven per fet. I això és bo per als resultats empresarials i les valoracions de les cotitzades”.

En aquesta sessió, els inversors han conegut l'índex de preus del consum personal (PCE), que és la variable de preus més seguida per la Fed i segons la qual dissenya la seva política monetària. L'últim mes de l'any, l'índex general es va mantenir al 2,6% en taxa interanual, mentre que la taxa subjacent va recular tres dècimes, fins al 2,9%.

Els analistes d'Oxford Economics subratllen que "en termes anualitzats de 3 i 6 mesos, la inflació subjacent està ara per sota de l'objectiu del 2% de la Reserva Federal", i anticipen que "caurà al 2,5% al març".

"Per quan es publiquin aquestes dades a finals d'abril, esperem que la Reserva Federal tingui prou confiança per començar a retallar les taxes d'interès a la reunió de finals d'abril/principis de maig, encara que el context d'una economia forta significa que és probable que redueixin les taxes només gradualment aquest any", afegeixen.

Per part seva, des de Pantheon Macroeconomics destaquen que "el panorama general és que la inflació subjacent de béns està ara just per sobre de zero, la inflació subjacent de serveis està caient i la inflació de lloguers està disminuint, ressagant les mesures del sector privat sobre els lloguers per a nous llogaters".

"Les previsions d'inflació de la Reserva Federal continuen sent massa altes (el SEP del desembre mostra que la inflació PCE subjacent se situa per sobre de l'objectiu del 2% fins al quart trimestre del 2026) i es tornaran a revisar a la baixa al març, per tercer trimestre consecutiu, cosa que donarà a la Reserva Federal el ganxo necessari per penjar la primera retallada de tipus, ja sigui en aquesta reunió o al maig", conclouen.

En aquest sentit, la secretària del Tresor, Janet Yellen, ha comentat que els nord-americans perceben ara que la inflació està sota control.

RESULTATS EMPRESARIALS

Al capítol de resultats, presentaran les seves xifres companyies com Norfolk Southern, Colgate-Palmolive i American Express.

El principal llast per al mercat és Intel, que s'enfonsa després dels resultats en guanyar menys l'any. A més, les seves previsions no han agradat als inversors, que estan castigant el valor després del fort ral·li alcista previ.

Aquest divendres, el mercat està descomptant els resultats de moltes empreses, com els d'American Express, els títols del qual es disparen un 5% després d'elevar la seva guia de beneficis per al conjunt de l'any. Per contra, els títols de T-Mobile es deixen un 1% després d'unes xifres trimestrals que no han superat les expectatives del consens.

Al capítol de recomanacions, Deutsche Bank ha reiterat el seu consell de comprar Microsoft, amb potencial alcista en 450 dòlars, a causa de les seves bones previsions per al desenvolupament de la intel·ligència artificial.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli baixa després dels guanys de dijous. El cru Brent cedeix un 0,40% (82,310 dòlars) i el West Texas cau un 0,62% (76,88 dòlars), amb la vista posada en les tensions geopolítiques del mar Roig.

Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,2% (1,0868 dòlars), i l'unça d'or repunta un 0,17% (2.021 dòlars).

A més, el bitcoin repunta un 3,6% (41.278 dòlars) i el rendiment del bo nord-americà a 10 anys es revalora al 4,143%.

Noticias relacionadas

contador