microsoft edificio
Tony Webster (Flickr)

Els experts de Deutsche Bank han reiterat el consell de comprar Microsoft, amb una valoració de 450 dòlars per acció, després de reunir-se amb els seus directius i amb els de Nvidia en un esdeveniment per explicar el futur impacte que tindrà el desenvolupament de la intel·ligència artificial generativa (GenAI).

  • 420,21$
  • -0,19%

La "GenAI representa un canvi enormement transformador en la informàtica, on fins i tot els desenvolupadors escèptics s'estan tornant creients. Microsoft està a l'avantguarda d'aquest moviment i està compromès a invertir i consolidar el seu lideratge en els propers anys, molt més enllà de la seva associació amb OpenAI", expliquen els experts del banc alemany.

"Hi estem veient evidència de compromisos tangibles que es tradueixen en una creació de valor real per als clients, cosa que recolza la creació de vents de cua financers per a Microsoft, que haurien d'expandir-se ràpidament, a mida, que sorgeixin casos de referència i es continuï anunciant i aplicant innovació incremental a la IA", afegeixen.

"Sostenim que això encara no s'aprecia completament als pronòstics de consens actuals i creiem que les revisions de les estimacions poden ajudar a impulsar-ne l'acció a l'alça durant l'any fiscal 2024", argumenten per justificar l'optimisme.

ELS ASPECTES MÉS DESTACATS

Pel que fa als paràmetres de creixement de Microsoft, els analistes de Deutsche Bank esmenten la infraestructura d'Azure IA, que permet crear avantatges per executar càrregues de treball d'IA a gran escala, incloent-hi una àmplia xarxa InfiniBand per agrupar milers de nodes GPU.

Una altra divisió de negoci és Microsoft Copilot, un assistent virtual d'intel·ligència artificial desenvolupat per Microsoft que està disponible a Windows 11. Utilitza un model de llenguatge de grans dimensions per generar text, traduir idiomes, escriure diferents tipus de contingut creatiu i respondre preguntes de manera informativa.

En matèria de seguretat, un altre desenvolupament interessant de Microsoft és Security Copilot, que inclou noves capacitats de ciberseguretat per a l'era de la intel·ligència artificial.

A més, els analistes de Deutsche Bank destaquen les bones previsions d'altres desenvolupaments, com ara Microsoft Fabric, una plataforma unificada que pot satisfer les necessitats d'anàlisi i dades de les empreses.

"La IA està obrint un món d'oportunitats per a noves aplicacions i Microsoft es compromet a ser la plataforma perquè els desenvolupadors ho facin de manera responsable i segura", conclouen aquests experts.

Noticias relacionadas

contador