janet yellen s exprimant durant une conference

La secretària del Tresor dels Estats Units, Janet Yellen, va afirmar aquest dijous, en el seu discurs al Club Econòmic de Chicago, que la inflació està ara "bastant sota control" després d'un augment històric desencadenat per la pandèmia, i que creu que molts nord-americans estaran d'acord amb aquesta afirmació.

Yellen va parlar sobre una inflació que comença a disminuir, amb els preus de la gasolina baixant gairebé 2 dòlars des del màxim el 2022. També va assenyalar que les taxes hipotecàries continuen baixant.

La secretària del Tresor va comparèixer a Chicago per presentar la seva visió sobre com ajudar les famílies de classe mitjana a superar els desafiaments que impliquen les pujades de preus, i va aprofitar per parlar a favor de Joe Biden en un any d'eleccions presidencials. Segons els experts internacionals, el discurs va ser molt polític, molt més que els discursos habituals centrats en l'economia.

La secretària del Tresor va argumentar a favor de la situació econòmica actual. "Encara que alguns pronosticadors pensaven que una recessió l'any passat era inevitable, el president Biden i jo no ho vam creure", va dir Yellen. "L'economia ha continuat creixent".

Janet Yellen va parlar sobre el pla de Biden per ajudar la classe mitjana i va destacar el compromís de l'administració d'invertir en infraestructures. "A l'administració Trump, la idea de fer alguna cosa per solucionar-ho era una broma", va afirmar.

També va respondre a les preocupacions, manifestades pels presents, sobre que el seu discurs semblés un discurs de campanya de Biden. "Explicar al poble nord-americà quina és l'estratègia econòmica, per mi, és una prioritat, i és apropiat tres anys després d'una administració", va dir, segons recullen diversos mitjans internacionals.

contador