wall-street-ouvre-en-hausse 20200821111638
38.085,80
  • -
  • -

Els principals índexs de Wall Street registren pujades aquest divendres, del 0,2% de mitjana, tot i la mala dada d'ocupació que s'ha publicat. Els EUA han creat 245.000 llocs de treball el novembre, enfront dels 440.000 anticipats pel consens d'experts. La taxa d'atur de país cau al 6,7% des del 6,9% anterior i respecte al 6,8% estimat.

Els rebrots i la recuperació d'algunes restriccions són les principals explicacions d'aquesta dada, que pot convertir-se en una cosa encara més preocupant.

"Hi ha núvols de tempesta a l'horitzó llestos per entrar en acció si el Congrés no actua i renova les seves ajudes als aturats, que finalitzen a finals d'aquest any", alerta Chris Rupkey, economista en cap de MUFG.

També al pla macroeconòmic s'han conegut les dades de comerç del mes d'octubre. Tant les exportacions com les importacions van avançar modestament durant el desè mes de l'any, de manera que el comerç "segueix estancat per sota dels nivells anteriors a la crisi", destaquen els experts d'Oxford Economics. La sòlida demanda de béns ha donat suport al modest avanç en el comerç de béns, que s'ha elevat a poc menys del 2% del seu nivell anterior a la pandèmia. Mentrestant, el comerç de serveis segueix sent un 23% per sota del seu nivell màxim enmig de les restriccions de viatge i el persistent temor al virus.

Les exportacions totals van augmentar un 2,2% l'octubre, però segueixen sent un 13% per sota dels nivells anteriors a la crisi, mentre que les importacions van créixer un 2,1%, situant-se encara un 3% per sota del nivell pre-pandèmia. Això ha provocat que el dèficit comercial s'hagi ampliat en 1.000 milions de dòlars, fins a arribar als 63.100 milions de dòlars.

"Amb la recuperació mundial en perill a causa dels nous tancaments i l'augment de les infeccions, és probable que els corrents comercials dels EUA segueixin sent escasses durant els pròxims mesos", apunten els experts d'Oxford Economics.

En matèria empresarial, Pfizer és notícia després de reconèixer que només distribuirà la meitat de les vacunes previstes en un primer moment d'aquí a final d'any per problemes en la seva cadena de subministrament. D'altra banda, Moderna assegura ara que la seva candidata té el "potencial" per crear la tan anhelada immunitat ramat a llarg termini.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'IBEX es troba per sobre dels 8.200 punts en el tancament d'una setmana tranquil·la i de consolidació. Finalment, a Àsia les borses han tancat en verd tot i les caigudes de SMIC, que han tingut lloc després que els EUA la inclogués al la seva 'llista negra'.

Noticias relacionadas

contador