ep huawei p30 20200514125503
HUAWEI - Archivo

Huawei i el Departament de Justícia nord-americà estan negociant una treva. Una que permeti a Meng Wanzhou, cap financera del colós xinès, tornar al seu país des del Canadà a canvi de reconèixer les seves irregularitats, segons informa Reuters citant una font coneixedora de la situació.

Els advocats de Meng aspiren a arribar a un "acord d'acusació diferit" amb els EUA, segons assenyalava recentment The Wall Street Journal.

Si coopera i admet part de les acusacions en contra seva, el Departament de Justícia dels EUA assegura que desestimarà els càrrecs. Meng va ser arrestada el desembre de 2018 acusada de frau bancari i enganyar presumptament HSBC per fer negocis amb Huawei a l'Iran, fent que l'entitat incompleixi les sancions imposades pels EUA.

Ni Huawei ni Marc Raimondi, portaveu del Departament de Justícia, han volgut fer comentaris a Reuters després de donar-se a conèixer aquesta notícia.

Aquest no és la primear estira i arronsa entre els EUA i Huawei, la qual l'Administració Trump va arribar a incloure a la seva popular 'llista negra'. Fa tot just dues setmanes, la xinesa anunciava que venia la seva marca Honor cedint així a les pressions rebudes des de Washington.

Noticias relacionadas

contador