wall street acheve sa meilleure semaine depuis novembre 2020

Wall Street inicia la sessió amb una lleu retallada i molta cautela després del tancament alcista de dilluns, que ha començat una setmana marcada per la publicació de resultats de companyies al detall i de les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed).

  • 39.807,37
  • -

Aquestes actes, que es faran públiques aquest dimecres, permetran entreveure més clarament quin serà el full de ruta del banc central nord-americà. Aquest dimarts 16 d'agost, la principal cita del mercat es troba a les xifres trimestrals de Walmart i Home Depot.

UNA FED MENYS AGRESSIVA?

“Els inversors fa dies que aposten per un escenari d''aterratge suau' de l'economia, escenari que se sustentaria en la fortalesa mostrada pel mercat laboral i en el descens de la inflació, cosa que permetria a la Reserva Federal ser menys agressiva en el seu procés de pujades de tipus”, explica Juan José Fernández-Figares, director d'anàlisi de Link Securities.

Aquest escenari, explica, "substituiria" al d'una recessió més profunda. “En la nostra opinió, encara és massa aviat per determinar quin dels dos escenaris és el més probable, per la qual cosa seguim recomanant actuar amb prudència als mercats i no deixar-se portar per l''eufòria' recent, ja que creiem que és molt factible que en algun moment els mercats es puguin tornar a tensionar”, afegeix.

En aquest sentit, la presidenta de la Fed de Sant Francesc, Mary Daly, considera que és massa aviat per "cantar victòria" en la lluita contra la inflació. En les últimes declaracions públiques, Daly no va descartar una tercera pujada consecutiva de 75 punts bàsics, tot i que va assegurar que "un augment de mig punt percentual és la meva línia de partida".

El president de la Reserva Federal de Richmond, Thomas Barkin, també s'ha mostrat favorable a continuar pujant les taxes "per un període de temps" fins que la inflació estigui sostinguda i sota control a l'objectiu del 2%.

EMPRESES, ECONOMIA I ALTRES MERCATS

En el pla empresarial, avui s'han conegut les xifres trimestrals de Walmart, una de les minoristes més importants dels Estats Units, que ha tancat els últims tres mesos amb un augment del 20% dels beneficis; així mateix, la companyia ha reafirmat la seva 'guidance' per al que resta del 2022. Durant els últims mesos, Walmart s'ha vist obligada a revisar a la baixa les seves previsions.

Per part seva, Home Depot ha anunciat que ha guanyat un 7,6% més al segon trimestre de l'any, fins als 5.173 milions de dòlars, i ha reafirmat la 'guidance' per a l'exercici fiscal del 2022.

A l'escena econòmica, aquest dimarts s'han publicat les dades d'habitatge dels Estats Units del juliol. Els permisos de construcció han caigut fins a 1.674 milions, des dels 1.696 milions del mes anterior. El consens esperava que el nivell se situés als 1,65 milions. En el cas dels inicis de nous habitatges també han patit una baixada, situant-se als 1,446 milions enfront dels 1,599 milions del juny.

Des d'Oxford Economics, la moderació de l'activitat immobiliària ha estat motivada per l'augment de les taxes i un “dèficit persistent a l'oferta”. Davant d'aquest escenari, consideren que "amb la debilitat dels inicis del juliol i el deteriorament de la confiança dels constructors d'habitatges a l'agost, els riscos per a les perspectives s'inclinen decididament a la baixa".

En altres mercats, el petroli retrocedeix a l'entorn del 0,3%. El West Texas s'intercanvia per 89,31 dòlars i el Brent, cru de referència a Europa, se situa al nivell dels 94,81 dòlars.

L'unça d'or cedeix un 0,44% fins als 1.790 dòlars, mentre que l'euro perd un 0,03%, fins al nivell dels 1,0157 dòlars. Per part seva, el rendiment del bo nord-americà a deu anys repunta fins al 2,8%.

Finalment, el bitcoin recula un 0,23% (23.986 dòlars).

Noticias relacionadas

contador