walmart-a-suivre-a-wall-street

Walmart ha publicat els resultats corresponents al segon trimestre del 2022, un període que s'ha tancat amb un augment del 20,4% dels guanys fins als 5.149 milions de dòlars. El juliol del 2021, Walmart va registrar uns beneficis de 4.276 milions de dòlars. Durant el semestre, els guanys pugen fins als 7.203 milions de dòlars, un 2,8% més.

  • 60,21$
  • 0,57%

Tot i que les xifres de la companyia de grans magatzems han superat les expectatives del mercat, Walmart ha reiterat la seva 'guidance' per a la segona meitat del 2022, una advertència de beneficis que fa unes setmanes va commocionar el mercat. Així, l'empresa radicada a Arkansas creu que les vendes excloent-ne combustible creixeran un 3% en el que queda d'any per a un 4% total el 2022, alhora que ha anunciat un descens dels guanys per acció d'entre el 9% i el 11%.

Durant els darrers tres mesos, les vendes han repuntat un 8,4% fins als 152.859 milions de dòlars des dels 141.048 milions del mateix període del 2021. El primer semestre, els ingressos han augmentat un 5,4% fins als 294.428 milions de dòlars dòlars enfront dels 279.358 milions aconseguits l'any anterior.

Walmart segueix subratllant que els consumidors estan optant per donar prioritat a productes de primera necessitat abans que per altres de consum discrecional, com pot ser la roba, a causa de la pressió que exerceix la inflació sobre les butxaques.

Així mateix, el benefici per acció ha pujat fins als 1,88 dòlars per títol, un 23,7% més que fa un any, quan ha estat d'1,52 dòlars per dret. Després de conèixer aquests resultats, les accions de la minorista pugen amb força en la preobertura de Wall Street, per sobre del 3%.

D'altra banda, el deute net del grup s'ha reduït un 9,6% durant els darrers tres mesos, passant de 437 milions fa un any als 395 registrats al tancament de juliol del 2022. Durant els primers sis mesos de l'any, el deute s'ha reduït un 16,4%.

“Estem encantats que més consumidors triïn Walmart durant aquest període inflacionari i estem treballant dur per recolzar-los mentre donen prioritat a les despeses”, ha assenyalat Doug McMillon, president i CEO de Walmart. El dirigent ha assenyalat que s'han pres diferents accions per "millorar els nivells d'inventari als Estats Units", cosa que "juntament amb una barreja més pesada de vendes als comestibles, estan pressionant el marge de beneficis per al que resta d'any". "Hem progressat molt durant el trimestre de millorar els costos de la nostra cadena de subministrament, i aquest treball segueix en marxa", ha sentenciat.

contador