dl wall street wall st new york city nyc new york stock exchange nyse nasdaq trading finance us usa united states of america unsplash
Sharecast / Sophie Backes via Unsplash

Wall Street cotitza amb caigudes destacades aquest dimecres després del signe mixt de dimarts i després de conèixer la dada clau de la setmana: l'IPC del març, que ha repuntat per sobre del que s'esperava i que serà determinant per al 'full de ruta' de la Reserva Federal (Fed).

  • 40.012,85
  • -

ATENTS A LA INFLACIÓ… I LA FED

Durant les darreres sessions, el mercat ha refredat les seves expectatives al voltant de les baixades de tipus, sobretot per les declaracions de diversos membres de la Fed, que han optat per la cautela i la prudència, posant el focus sobre el fet que la inflació s'acosti a l'objectiu del 2% per iniciar les retallades, en un escenari de fortalesa econòmica.

Per això, l'Índex de Preus al Consumidor (IPC) del mes de març és clau per al banc central nord-americà, i les dades conegudes aquest dimecres no conviden a l'optimisme en matèria de preus, ja que la taxa general ha repuntat fins al 3,5% interanual, una dècima per sobre del que s'esperava, mentre que la taxa subjacent s'ha mantingut sense canvis al 3,8%, enfront del descens anticipat pel consens d'una dècima.

El responsable d'anàlisi de Finalto, Neil Wilson, assegura que aquestes dades proven que "l'última milla de la inflació està resultant molt dura", cosa que porta els operadors a "sortir de les seves apostes sobre una retallada de tipus al juny i desfer-se'n de les accions".

"La pregunta clau ara és si això realment dissuadirà a la Reserva Federal i quin tipus de comunicació rebrem a continuació. Jo tendiria a mantenir l'opinió que, malgrat les xifres tan candents, hi ha moltes raons per les quals la Reserva Federal encara podria retallar al juny... però si el mercat es desvia massa, llavors la Reserva Federal es podria veure obligada a esperar una mica més", assenyala.

Per part seva, Bret Kenwell, analista d'inversions als EUA per a eToro, assegura que les dades conegudes aquest dimecres posen el banc central nord-americà "en una situació difícil després d'haver reiterat recentment la previsió de tres retallades de tipus aquest any".

"Després d'un informe d'ocupació sòlid a principis de mes, les probabilitats d'una retallada de tipus al juny -que seria la primera retallada de tipus d'aquest cicle- van començar a caure. Un informe d'inflació calenta només redueix encara més aquestes probabilitats, disminuint o fins i tot eliminant un catalitzador clau per als alcistes a curt i mitjà termini”, assegura.

Els preus de producció, que es publicaran dijous, també donaran més informació sobre les pressions inflacionistes, i, de la mateixa manera, es projecta un fort repunt fins al 2,3% al tercer mes de l'any, des de l'1,6%.

En aquest context, el focus del mercat també està posat sobre la publicació de les actes de l'última reunió del FOMC, en què el més interessant serà comprovar quant suport té al si del comitè la possibilitat de començar a baixar les taxes oficials al juny.

TEMPORADA DE RESULTATS

L'altre punt d'interès per als inversors és l'inici de la temporada de resultats, amb els grans bancs dels EUA donant el tret de sortida.

D'aquesta manera, divendres rendiran comptes JPMorgan, Citigroup, Wells Fargo i BlackRock, per als quals el consens estima un primer trimestre positiu gràcies a la pujada dels tipus d'interès.

"Si la temporada confirma que les empreses segueixen mostrant-se optimistes amb relació a l'esdevenir dels seus negocis, ja que esperen que les economies vagin a més durant la resta d'exercici, els mercats de valors podrien continuar pujant. Una temporada de resultats 'pitjor' del que s'esperava, no obstant, podria obrir la porta a una correcció en aquests mercats, els quals, després de cinc mesos d'alces consecutives, estan una mica sobrecomprats", subratllen a Link Securities.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, Intel ha presentat a la conferència Intel Vision 2024, el seu darrer xip d'intel·ligència artificial (IA), anomenat Gaudi 3, per competir amb Nvidia.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,53% (85,68 dòlars) i el Brent avança un 0,56% (89,91 dòlars). Per part seva, l'euro cedeix un 0,81% ($1,0765), i l'unça d'or perd un 0,86% (2.342 dòlars), i s'allunya dels seus màxims històrics.

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta al 4,481% i el bitcoin cedeix un 1,88% (67.627 dòlars).

Noticias relacionadas

contador