• La dada d'ocupació de març no ha complert amb les expectatives
ep donald trump rompeacuerdoparis
EUROPAPRESS

Pèrdues properes a l'1% a Wall Street després d'unes dades d'ocupació més febles del que s'esperava al març i després que Donald Trump hagi anunciat nous aranzels sobre productes xinesos per valor de 100.000 milions de dòlars.

  • 38.239,66
  • -

Un envit que ha tingut la corresponent resposta del Govern xinès. "No volem una guerra comercial amb els EUA, però tampoc li tenim por", ha destacat el portaveu del Ministeri de Comerç de la Xina, Lu Kang. Nous atacs i noves caigudes a la borsa. Els principals mercats europeus cedeixen un 0,4% i Àsia ha tancat la setmana amb caigudes, encara que més moderades que en altres ocasions.

Un frenada que talla el ritme en Wall Street que havia enllaçat tres jornades consecutives de guanys després de les fortes caigudes del dilluns. "Avui els inversors, que ahir al tancament se les prometien molt feliços, tornaran a la crua realitat, i aquesta durant els últims mesos es caracteritza principalment per la imprevisibilitat dels actes i de les declaracions del president nord-americà", assenyalen els analistes de Link Securities.

Els analistes de Renta 4 indiquen que "cal esperar la resposta de la Xina, que ha anunciat que prendrà represàlies si Trump implementa la seva proposta. En qualsevol cas, de moment es tracta de meres propostes, obrint-se un ampli termini de negociacions", afirmen al seu informe.

La jornada també estarà marcada per la dada principal a l'àmbit macroeconòmic serà l'informe d'ocupació de març als Estats Units. El país ha creat 103.000 nous llocs de treball al març, el creixement més moderat des de la tardor passat, després que els sectors de la construcció i la venda al detall han perdut llocs de treball. La taxa d'atur es manté al 4,1%. Unes dades que han estat, lleument, per sota de les expectatives.

ALTRES MERCATS

Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,25%, fins als 1,2273 dòlars (màxim anual als 1,2557 dòlars). Al mercat de deute, el rendiment del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,802% (màxim anual al 2,956%).

Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas cau un 0,06%, fins als 63,51 dòlars, mentre el cru Brent puja un 0,18%, fins als 68,46 dòlars (màxim anual als 70,78 dòlars). Per la seva banda, l'unça d'or avança un 0,57%, fins als 1.336 dòlars (màxim anual als 1.370,5 dòlars).

Noticias relacionadas

contador