trumparancel3
37.775,38
  • -
  • -

Wall Street s'ha capgirat. Els principals índexs nord-americans cotitzen amb caigudes del 0,3%, després que la presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi, hagi demanat al Comitè Judicial que sigui procedent amb els càrrecs contra Donald Trump. "El president ha abusat del seu poder per al seu propi benefici polític personal a costa de la nostra seguretat nacional", ha remarcat en referència al que dilucidat durant el procés d''mpeachment obert contra el president nord-americà.

La jornada d'avui havia començat amb guanys gràcies a les bones sensacions dels inversors sobre la guerra comercial. Aquest dimecres l'optimisme va tornar a estar sobre la taula, després que Bloomberg informés, citant fonts properes a l'assumpte, que Pequín i Washington estaven ja a punt de decidir la quantitat d'aranzels que quedarien anul·lats. Aquest està sent el gran obstacle per segellar l'acord de 'fase u' des del començament.

Les mirades dels inversors també estan posades en el 15 de desembre. Aquest és el dia en què entrarà en vigor una nova ronda de tarifes entre les dues majors economies del món, augmentant de nou el temor entre els inversors.

MACRO I ALTRES MERCATS

En matèria macroeconòmica, aquest dijous s'han conegut que el nombre de nord-americans que van presentar sol·licituds de subsidi per desocupació ha caigut inesperadament respecte a la setmana passada, i va arribar al seu nivell més baix dels últims set mesos. En concret, van disminuir fins a les 203.000 sol·licituds, enfront de les 215.000 previstes pels analistes.

Al mercat de matèries primeres el petroli espera amb atenció la decisió final de l'OPEP i els seus aliats. El mercat ara sí que espera que almenys un parell de països proposin noves retallades (i més agressius) de producció per impulsar els preus del cru. De moment, el barril West Texas cotitza amb alces del 0,5% fins a l'entorn dels 58 dòlars.

Per la seva banda, al mercat de divises, l'euro es revalora un 0,2% i es canvia per 1,1098 dòlars. A més, al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a deu anys avança fins a l'1,81%, mentre que la del b puja fins a l'1,59% i la de el bo a tres mesos baixa fins a l'1,55%.

Noticias relacionadas

contador