logo-opep-organisation-des-pays-exportateurs-de-petrole

El grup de grans productors mundials de petroli (OPEP) i els seus aliats es reuneixen a Viena entre aquest dijous i divendres i s'espera que l'aliança redueixi encara més la seva producció. Després de pujar al voltant d'un 4% durant la passada jornada, el cru cedeix aquest dijous lleugerament (barril Brent: $62,98; barril WT: $58,33).

S'espera que els 14 membres de l'OPEP i el grup de productors aliats no pertanyents a l'OPEP, encapçalats per Rússia (coneguts com OPEP+), mantinguin almenys les retallades de producció al seu nivell actual d'1,2 milions de barrils per dia fins al juny de 2020.

L'acord expira el març, però s'especula que el grup podria fins i tot optar per retallar encara més la producció si Rússia hi està d'acord. L'OPEP es reuneix dijous i mantindrà una trobada amb els seus aliats no pertanyents al càrtel divendres. Es preveu que la decisió final es conegui demà a la tarda.

Els preus del petroli van pujar al voltant d'un 4% aquest dimecres a causa del suggeriment de l'Iraq, que va dir que havien de fer-se retallades més profunds en la producció i que hi ha la possibilitat que el grup finalment prengui aquesta decisió.

El ministre iraquià de Petroli, Thamir Al-Ghadbhan, va recolzar una retallada més profunda. En declaracions a la CNBC aquest dimecres va afirmar que la retallada actual d'1,2 milions de barrils diaris de petroli "no és realment tan efectiu". Va dir que una retallada d'1,6 milions de barrils per dia seria més efectiu.

Tot i que l'Iraq dona suport a una nova reducció de la producció, el segon major productor de petroli de l'OPEP no ha complert amb les retallades actuals i està produint en excés, segons l'informe mensual de producció de l'OPEP. L'octubre, l'Iraq va produir 4,6 milions de barrils per dia; se suposa que no ha de superar un nivell de gairebé 4,5 milions de barrils per dia.

Noticias relacionadas

contador