ep euro dolar portada
Europa Press
1,0701$
  • -0,0028$
  • -0,26%

L'euro es manté a prop del màxim de tres mesos d'aquest dilluns, al voltant dels 1,20 dòlars, impulsat per la gana pel risc que s'alimenta també les pujades en altres divises com la lliura, que ha tocat un màxim de tres mesos als 1,34 dòlars. El revers d'aquest moviment és una onada de debilitat en el dòlar que no millorarà sinó que empitjorarà el 2021, segons coincideixen experts i cases d'anàlisi.

La divisa comunitària cotitza als 1,1980 dòlars, a causa de les expectatives d'un major estímul monetari per part dels Estats Units sota l'administració del president electe, Joe Biden, i un enfortiment de la recuperació post pandèmia. "El dòlar es convertirà en un sac de boxa durant els propers mesos quan es deslligui la propera onada d'estímuls", assenyala Edward Moya, analista d'Oanda, a mesura que els inversors descompten la injecció de diners que arribarà als EUA el 2021.

Els inversors es posicionen curts en el dòlar també per altres motius, ja que l'optimisme sobre els prometedors assajos de vacunes impulsa la compra de divises de més risc i d'actius de major rendiment fora dels Estats Units. En aquest sentit, el dòlar de Nova Zelanda és una de les apostes dels experts, ja que està a punt de marcar una fita des de 2018.

A més, una preocupació per l'augment dels casos de coronavirus als EUA no ha donat molt suport al dòlar, ja que creix l'especulació que la Reserva Federal actuarà per donar suport a l'economia durant un hivern dur abans que es disposi de vacunes.

SUPERAR ELS 1,20 DÒLARS

Pel que fa a l'anàlisi tècnic, els analistes de Danske Bank assenyalen que "quan l'euro dòlar (EUR/USD) va intentar superar els 1,20 el setembre, vam advertir que no hauríem de perseguir un moviment alcista i recollir beneficis dels nostres llargs. Aquest cop és diferent". "Creiem que les condicions estan en lloc per un trencament sostingut del nivell dels 1,20 dòlars", asseguren.

"En primer lloc, el posicionament ja no és extrem amb els CFTC palanquejats durant molt de temps gairebé plans. En segon lloc, l'onada de virus a Europa està aconseguint el seu punt màxim en lloc de prendre el vol. En tercer lloc, les entrades a les accions europees estan augmentant definitivament. Quart, la taxa d'apreciació de l'euro s'ha normalitzat i la intervenció verbal del BCE ja ha passat", enumeren els experts de l'entitat danesa.

contador