coronavirus portada enfermedad china
38.229,11
  • 155,13
  • 0,41%

L'enfonsament d'un 5,7% de la borsa de Taiwan, que torna a l'activitat després de les vacances d'any nou, ha liderat les caigudes a Àsia en una nova jornada de declivis dels parquets regionals, llastats per l'ansietat dels operadors davant l'avanç del coronavirus. El brot d'aquest virus respiratori ha deixat més de 170 morts a la Xina, mentre els afectats superen els 7.700 i ja són més que durant el brot de la SARS de 2002 i 2003.

Amb les borses xineses tancades encara per l'Any Nou Lunar, les informacions que arriben del continent parlen del tancament d'empreses que es veuen forçades a aturar la seva activitat, mentre les aerolínies del món suspenen els seus vols amb la Xina i el primer cas el virus s'ha identificat a l'Índia. El Sensex de Bombai es deixa un 0,84%. El Hang Seng de Hong Kong cau un 2,62%.

Pel que fa a les fortes retallades a a la borsa taiwanesa, s'han vist també marcats per la patacada del 10% del fabricant d'Apple Hon Hai Precision Industry, més conegut com Foxconn (-9,26%). Segons els informes, la companyia va dir que tenia un pla per "seguir complint amb totes les obligacions de fabricació global", tot i el coronavirus.

En altres llocs, el Nikkei cau un 1,72%, afectat per l'auge del ien fins a un màxim de tres setmanes davant el dòlar, pel seu paper d'actiu refugi, mentre a Corea de Sud, el Kospi també cau un 1,71%. Les borses de la resta de continent cedeixen un 0,5% de mitjana, incloent-hi l'ASX200 australià.

Noticias relacionadas

contador