broker caidas portada
11.286,40
  • -110,80
  • -0,97%

Els índexs europeus han tancat amb voluminoses caigudes aquest dijous, igual que l'IBEX, que s'ha recuperat en alguns moments de la jornada, però que ha cedit un 0,72% fins als 9.477 punts. La caiguda de Siemens Gamesa, al costat de la pressió de totes les companyies afectades pel coronavirus (Meliá, Amadeus, IAG...) han empès l'índex espanyol al vermell.

La situació de crisi sanitària pel coronavirus segueix sent molt preocupant. Ja són 170 els morts i 7.000 els infectats. El nombre de casos augmenta cada dia que passa i el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, va dir aquest dimecres que el coronavirus és el principal risc per als mercats ara mateix.

Aquest dijous continua la publicació de resultats dels bancs a Espanya. Coneixerem els de Sabadell, mentre que Liberbank (va guanyar un 0,6% més el 2019) i Unicaja (el seu benefici va pujar un 13% l'any passat) ja han anunciat els seus. Fora d'Espanya, Deutsche Bank ha comunicat unes pèrdues de 5.300 milions el 2019.

A més, dins de l'IBEX és notícia Siemens Gamesa, que es desploma després d'anunciar ahir a la nit una advertència de beneficis. La notícia ha estat molt penalitzada i les seves accions han cedit un 9,08%.

Pel que fa a altres notícies, el Brexit és protagonista aquesta setmana ja que aquest divendres es farà efectiva la sortida del Regne Unit de la UE. L'assumpte tornarà a estar a l'agenda del Parlament Europeu, que es reuneix aquest dijous. Mentrestant, al Regne Unit, el Banc d'Anglaterra ha anunciat que deixa els tipus sense canvis en la que ha estat la darrera amb Mark Carney al front de l'organisme.

Pel que fa a altres referències de l'agenda del dia, l'atur de la Zona Euro va tancar 2019 al 7,4%, el seu nivell més baix des de 2008, mentre que l'IPC d'Alemanya ha augmentat al gener fins a l'1,7%, a prop de l'objectiu del 2% del BCE.

ANÀLISI TÈCNICA

"Molt interessant la sessió d'aquest dijous, ja que l'IBEX ens ha confirmat que la resistència està en el buit baixista de dilluns (que pot acabar sent setmanal). L'important rebot de les últimes dues sessions ha servit per omplir en la seva totalitat (que no tancar) aquest buit, el dels 9.562 punts. De manera que el que ha fet ha estat omplir-lo i girar-se de nou a la baixa", explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamania.

"Està per veure si és per agafar embranzida a la baixa i perforar el suport que tenim en els mínims de dilluns (9.358). Si aquest suport s'ataca i es perfora al tancament, la següent parada la tenim als 9.100 punts. O dit amb altres paraules, mentre el selectiu no tanqui per sobre dels 9.562 punts el biaix de 'trading' en el millor dels escenaris serà lateral", assegura.

"Mirant a les borses del Vell Continent hem de ser cauts a curt termini, ja que tenim en aquest moment el futur del DAX perforant lleugerament la directriu alcista que ha estat suportant tota la pujada des del passat mes d'agost. En rresum, el gir a la baixa de l'índex després omplir el buit alcista en la seva totalitat no és precisament un senyal de fortalesa", finalitza l'expert.

Noticias relacionadas

contador