inversores inversion portada bolsa mercados

“En taules”. Així quedaran les borses mundials durant els 12 pròxims mesos. Un empat tècnic fruit de la salvatge col·lisió entre ‘toros’ i ‘óssos’, és a dir, entre alcistes i baixistes. Ho diu Citi al seu últim informe sobre perspectives d'inversió.

“No perseguiu el ral·li i espereu la correcció”, aconsellen els estrategs d'aquest banc d'inversió. Als nivells actuals, Citi considera que la renda variable és massa cara. Per mercats, l'entitat continua optant per ‘sobreponderar’ Wall Street i les borses emergents.

No cal alarmar-se. Citi duu a terme el seu propi recompte de ‘banderes vermelles’ de l'economia. L'entitat nord-americana es prepara així per a possibles casos de recessió o una entrada en territori baixista. “L'economia global està donant senyals de recuperació i només hem comptat 6,5 banderes vermelles d'un total de 18”, apunten els seus experts.

“Creiem que el PER continua sent massa alt i el consens per a finals de 2021 es troba un 30% per sobre de les nostres projeccions”, continua Citi. “Actualment, el PER de les borses mundials es troba en un 24, quan un 17 seria molt més raonable”, argumenta l'entitat

L'analista de Bolsamanía, J.M. Rodríguez, tampoc no creu que sigui bon moment per entrar en llargs a la borsa. Tal com ha afirmat recentment sobre la possibilitat d'invertir en el Nasdaq, assevera que “és moment de mantenir per a qui va saber entrar-hi quan tocava i, qui no ho hagi fet arriba molt tard al mercat; que això no vol dir que no es pugui pujar més”.

“Els mercats, quan pugen, pugen tots i quan cauen, també ho fan tots”, segueix. “Hi ha hagut moltes oportunitats i resistències aquestes últimes setmanes per entrar-hi, encara que el normal és que borses molt fortes, com el Dax, es dirigeixin a zones de màxims”, anticipa.

PELS VALORS DEFENSIUS

Els estrategs de Longview Economics, que han reiterat aquest dilluns la seva recomanació ‘neutral’ a la renda variable mundial, assenyalen diverses raons per les quals cal desplaçar-se cap a títols més defensius.

En primer lloc, les “bones notícies” ja han estat descomptades per les borses. “El rebot de l'activitat econòmica als EUA i la resta del món ha estat fort”, esgrimeixen. En segon lloc, el ral·li dels valors cíclics, associats històricament a l'acompliment de l'economia, no s'ha vist confirmat per una pujada de la rendibilitat dels bons. Això “posa en dubte la sostenibilitat de les pujades”, conclouen.

Noticias relacionadas

contador