faangcb31

Les grans tecnològiques sostenen el ral·li de les borses, especialment a Wall Street, amb un Nasdaq que registra nous màxims històrics sessió rere sessió. Aquest mateix dilluns, Amazon ha liderat els guanys, tocant un 1,5 bilions de capitalització. Ja és massa tarda per invertir en aquest tipus de tità, condemnat a suportar sobre la seva esquena el pes de la renda variable mundial?

  • 171,95$
  • 10,22%

La resposta curta és sí. Però amb matisos. “Posar-se llargs al Nasdaq ara mateix no té gaire sentit”, assevera J.M. Rodríguez, analista de Bolsamanía. “I no és que no pugui pujar, de fet està en pujada lliure absoluta”, afegeix. “Comprar ara és arribar molt tard al mercat”, afirma.

“El Nasdaq és el selectiu més fort de Wall Street i és un clar ‘mantenir’ per a tots aquells que hi van entrar en el moment oportú”, continua argumentant Rodríguez. “Des de març ha donat diversos senyals de ‘comprar’ i, per descomptat, no és un índex per posar-s'hi en curt”, sospesa a continuació.

“Fer-ho és posar-se en contra del mercat i és que el Nasdaq és claríssimament alcista en termes de mitjà i llarg termini”, assenyala. “Ni tan sols amb les caigudes de març va deixar de ser alcista, i correm el risc d'enfilar-nos-hi a la recta final d'aquest tram, just abans que arribin les correccions d'entre un 15% i un 25%”, conclou.

ALPHABET, UNA DE LES GANGUES TECNOLÒGIQUES DEL MERCAT

Si l'inversor vol invertir, malgrat tot, en aquest sector, pot fer-ho en valors que encara estan una mica infravalorats. Un clar exemple és Alphabet, l'única oportunitat de compra que presenten les FAANG, l'Olimp de les grans tecnològiques.

Així ho assenyalen la majoria d'experts. Abans de la pandèmia, Alphabet, matriu de Google, anava camí d'un 2020 molt sòlid. La crisi del coronavirus ha posat en risc tot el seu negoci. La firma d'anàlisi eMarketer, per exemple, ha anticipat la primera caiguda dels ingressos publicitaris de la seva història (-5%).

Això s'explica perquè Alphabet és l'única FAANG que no ha reconquerit encara els seus màxims de febrer. Els fonamentals no enganyen. El seu negoci del ‘núvol’ s'ha disparat un 52,2% durant el primer trimestre, i iniciatives com Google Meet són suficients arguments per creure en el potencial de l'acció.

Applied Materials, Roku i IBM són les altres tres grans recomanades pels experts, per a aquells que volen invertir en tecnològiques però no a qualsevol preu i sense sentir que han arribat tard a la festa.

Noticias relacionadas

contador