ep sedemediaset espana
MEDIASET

Mediaset tanca aquest dimarts com el pitjor valor de l'IBEX 35 en recular un 7,45%, fins a cotitzar al voltant dels 6,1 euros. Durant la sessió d'aquest dilluns, la companyia va avançar un 9,8% després de registrar pujades de fins al 20% durant el dia després dels rumors d'una possible OPA de la matriu italiana sobre el 48% que no controla del grup a Espanya, cosa que finalment es va desmentir.

Després d'aquestes pujades, durant la jornada d'aquest dimarts torna al terreny negatiu on s’està movent tot l'any. Des del començament de 2018 acumula un retrocés superior al 32%, ha arribat a tocar els mínims de més de cinc anys, de manera que se situa, a més, com un dels valors més baixistes del selectiu espanyol.

Les males previsions a l'àmbit publicitari són la principal raó que s'esgrimeix per justificar el mal comportament de Mediaset en borsa. A la qual cosa s'uneix la forta competència de les noves plataformes de contingut audiovisual. A mitjans del mes d'agost, Morgan Stanley tornava a retallar la recomanació de Mediaset des dels 6,30 euros fins als 5,30 euros.

Des que va començar el 2018 Mediaset acumula un retrocés superior al 32%

La possible OPA de la qual informava Bloomberg i que va ser desmentida finalment per Mediaset "tindria sentit des del punt de vista financer fins i tot amb l'oferta de preu mínim de 7,6 euros", opinen des de Kepler, tot i que creuen que aquest operació podria estar una mica "contra els moviments estratègics recents de Mediaset".

La companyia va negar aquesta operació, "que és el que generalment passa en aquests casos", encara que va afegir que el grup continua buscant opcions per crear valor. No obstant això, Mediaset mai ha considerat fins ara aquesta possibilitat, ja que l'objectiu era seguir cotitzant al mercat espanyol per evitar problemes reguladors, expliquen els analistes de Kepler. Atorguen al títol un preu objectiu de 7,35 euros.

Segons fonts consultades per Efe, el procés encara es trobaria en una fase inicial i no hi hauria una decisió en ferm sobre si finalment el grup transalpí presentarà una proposta sobre la seva filial. El paquet d'accions que es planteja adquirir el conglomerat de mitjans està valorat en uns 960 milions d'euros, segons Bloomberg.

"La realitat és que la competència i les plataformes alternatives de televisió, com Netflix o Amazon, estan afectant la visibilitat del sector", apunten des d’Alphavalue.

Noticias relacionadas

contador