mediaset espana edificio noche
MEDIASET

Mediaset Espanya ha tancat la sessió amb una pujada del 9,8% (ha arribat a pujar gairebé un 20%) després de desmentir la seva matriu italiana que tingui intenció de llançar una OPA sobre el 48% que no controla de Mediaset Espanya. La companyia ha arribat a disparar-se amb moltíssima força després de publicar Bloomberg que la seva matriu tenia el projecte de llançar una OPA sobre el grup a Espanya.

  • 2,89€
  • -4,24%

Mediaset és un dels pitjors títols de l'IBEX en aquest 2018. La companyia ha aconseguit millorar momentàniament la seva posició amb aquestes voluminoses alces inicials, però ara torna pràcticament a la seva situació inicial. Al costat de DIA (que cedeix un 55% el 2018) i BBVA (-27%) i Santander (-23%), Mediaset Espanya se situa a la cua de l'IBEX amb retallades del 30%.

Les males previsions a l'àmbit publicitari són la principal raó que s'esgrimeix per justificar el mal comportament de Mediaset en borsa. A mitjans del mes d'agost, Morgan Stanley tornava a retallar la recomanació de Mediaset des dels 6,30 euros fins als 5,30 euros. Abans, a la fi de juny, aquests mateixos experts van realitzar una forta rebaixa sobre Mediaset (fins a aquests 6,3 euros des dels 10,9 euros) que va suposar obrir la veda per a moltes altres retallades i va fer créixer encara més els dubtes sobra la companyia, en avisar de l'amenaça que suposen per al negoci publicitari les noves plataformes, com Netflix, HBO o Amazon.

Segons Bloomberg, la desmentida operació d'adquisició de Mediaset Espanya per part de la matriu italiana estaria en fase molt inicial i no n’ofereix detalls. Amb aquesta operació, assenyala Bloomberg, el grup de comunicació italià voldria reforçar el seu control sobre el negoci enmig d'aquest context negatiu i amb la finalitat d'augmentar la competitivitat precisament de cara a plantar cara a aquests rivals esmentats.

Noticias relacionadas

contador