wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Wall Street registra indefinició i signe mixt mentre el mercat segueix esperant previngut, en plena guerra comercial, el desenllaç de les tensions liderades pels Estats Units i la Xina.

  • 39.807,37
  • -

Aquest dimarts, es va revelar la intenció de la Xina d'acudir davant l'OMC (Organització Mundial del Comerç) per demanar permís i poder imposar sancions als EUA.

Per la seva banda, durant el Fòrum Econòmic Oriental que s'està celebrant a Rússia, Putin i els altres assistents discuteixen aquests dies l'amenaça del proteccionisme, amb Rússia i la Xina comprometent-se a col·laborar per lluitar contra aquesta amenaça.

Per la seva banda, s'espera que aquest dimecres diversos membres de la Reserva Federal (Fed) es pronunciïn. La governadora de la Fed, Lael Brainard, farà declaracions en un esdeveniment a Detroit. Per la seva banda, el president de la Fed de St. Louis, James Bullard, s'ha de presentar durant un esdeveniment que tindrà lloc a Chicago.

Al mercat de matèries primeres, el petroli avança amb força impulsat per les preocupacions sobre el subministrament mundial de cru. El barril de West Texas, referència als EUA, puja un 0,97% fins als 69,90 dòlars. Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,21% respecte al dòlar, fins als 1,158.

ÀSIA TANCA EN VERMELL I EUROPA ES TENYEIX DE VERD

El Vell Continent cotitza amb guanys en quatre dels seus cinc principals índexs (IBEX 35 -0,09%, CAC 40 +0,42%, DAX 30 +0,10%, FTSE 100 +0,10% i PSI 20 +0,39%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX es desmarca com la plaça europea més fluixa amb les pujades d'Inditex i la caiguda de Telefónica.

A les borses asiàtiques, el vermell ha estat el color dominant. L'índex Nikkei 225 ha tancat amb caigudes del 0,33%, mentre que el Kospi sud-coreà ha arribat al final de la sessió cedint un 0,28%. A Austràlia, l’ASX 200 s’ha recuperat de part de les seves pèrdues inicials, però ha acabat igualment amb caigudes del 0,45%.

A la Xina continental, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha tancat deixant-se un 0,4%, mentre que els compostos de Xangai i Shenzhen ho han fet amb descensos del 0,2% i del 0,1%, respectivament.

Noticias relacionadas

contador