traders-dudan-cotizacion-wall-street
Reuters
37.986,40
  • -
  • -

Wall Street registra falta de tendència mentre els inversors analitzen amb precaució l'estat actual dels mercats. La Borsa de Nova York cotitza a prop de màxims històrics després de descomptar que la Xina i els Estats Units tornaran a negociar per resoldre la seva guerra comercial, però el mercat també valora els senyals de desacceleració econòmica que segueix enviant l'economia global.

En aquest escenari, la Reserva Federal dels EUA (Fed) també centra l'atenció del mercat. S'espera que durant la reunió de la setmana que ve el banc central nord-americà anunciï una nova rebaixa de tipus.

Encara que abans li tocarà el torn al Banc Central Europeu (BCE). El consens anticipa un paquet potent de mesures per part de l'organisme monetari, encara que hi ha divisió sobre la magnitud dels anuncis que s'anunciaran aquest dijous.

GUERRA COMERCIAL

Sobre la guerra comercial segueixen arribant senyals mixtes. La Xina ha ofert als EUA més compres de productes agrícoles a canvi d'un ajornament en els aranzels i d'una relaxació del veto a Huawei.

En negatiu, segons la Cambra de Comerç Nord-Americana a la Xina, cada vegada són més les empreses que estan abandonant el mercat xinès pels efectes perjudicials dels aranzels i els problemes per fer negocis en territori del gegant asiàtic.

David Roche, president de la companyia d'anàlisi Independent Strategy, ha comentat que la Xina guanyarà la guerra comercial als EUA i que el gegant asiàtic "arribarà al seu independència tecnològica en un termini de set anys". En la seva opinió, el conflicte entre les dues nacions va molt més enllà de les relacions comercials i no es resoldrà a curt o mitjà termini.

EMPRESES

Sobre Apple, la companyia tecnològica va anunciar aquest dimarts els seus nous models d'iPhone 11, entre altres productes. A més, va confirmar el llançament d'Apple TV+ per a l'1 de novembre. A Espanya, aquesta plataforma reproducció en continu (streaming) tindrà un cost de 4,99 euros.

En negatiu, el venedor de videojocs GameStop es desploma un 18% després de presentar resultats per sota del que s'esperava. A més, Amazon cau un 1% després que s'hagi publicat que l'FTC està investigant el mercat de venedors externs per determinar si està utilitzant el seu poder de mercat per danyar la competència.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, assenyala que l'S&P 500 pot posar a prova el "nou suport de 2.940 punts", tot i que afegeix que "sembla qüestió de poc temps que s'ataqui l'important resistència que presenta en els màxims d'aquest estiu, els màxims històrics als 3.027,98 punts".

En altres mercats, l'euro es deprecia un 0,4%, fins als 1,0995 dòlars. Per la seva banda, la lliura es deprecia un 0,16%, fins als 1,2326 dòlars. A més, el petroli West Texas cau un 0,2%, fins als 57,53 dòlars.

Al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins a l'1,75%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys puja fins a l'1,68% i el del bo a 3 mesos puja a l'1,95% . La corba de tipus s'ha desfet la seva inversió en el tram de 2 a 10 anys, cosa que dóna un respir als inversors que segueixen tement una recessió per a l'economia nord-americana.

Noticias relacionadas

contador