dl nyse new york stock exchange new york city nyc wall street wall st nasdaq markets trading finance unsplash
Sharecast / David Vives via Unsplash

Wall Street cotitza amb guanys aquest dijous, després que l'S&P 500 marqués un nou rècord històric per sobre de 5.200 punts, després de descomptar els missatges i les previsions llançats aquest dimecres per la Reserva Federal, que va ser menys agressiva del que temia el mercat.

  • 39.056,39
  • -

Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote, qualifica el resultat de la reunió de la Fed com a "bastant 'dovish'" per al mercat i "millor del que molts temien".

"La Reserva Federal va deixar les taxes d'interès sense canvis com estava planejat, però el president Jerome Powell va repetir que les retallades de taxes començaran 'en algun moment d'aquest any' i que seria apropiat desaccelerar el ritme del QT 'bastant aviat'", destaca aquesta experta.

També remarca que la Fed va reiterar la seva previsió de tres retallades de tipus el 2024 al diagrama de punts. "La decisió de la Fed d'ahir va ser un gran alleujament per al mercat, on regnava el temor que es tornés agressiva. La probabilitat d'una retallada de tipus al juny va superar el 75% després de la reunió, des del voltant del 60% dilluns", conclou Ipek Ozkardeskaya.

ELS DOS FACTORS DETERMINANTS

En una línia similar, els experts de Link Gestión destaquen com a factors determinants "per entendre la positiva reacció dels bons i de les borses" que "els membres de la Fed, al seu diagrama de punts, van mantenir les tres baixades de 25 punts bàsics el 2024 que havien reflectit al desembre".

Aquests analistes afegeixen que "hi havia cert temor que la Fed no només retardés la data de l'inici del procés de baixades de tipus -juny continua sent la data més probable-, sinó que també en reduís l'import".

"Per últim", destaquen que "Powell, encara que no va elaborar gaire respecte a això, sí que va dir que la Fed estava començant a plantejar-se començar a desaccelerar el ritme al qual està reduint el seu balanç, cosa que farà que les condicions financeres a futur siguin menys restrictives".

MICRON ES DISPARA DESPRÉS DELS SEUS RESULTATS

A nivell empresarial, el més destacat són els forts guanys de Micron Technology després de publicar ahir a la nit els seus resultats trimestrals. El valor es dispara un 15% al mercat.

A més, la xarxa social Reddit s'estrenarà a borsa aquesta jornada amb una valoració de gairebé 6.500 milions de dòlars, desembarcant al preu més alt de la forquilla plantejada al fullet de l'operació, 34 dòlars per acció.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

A l'agenda econòmica, aquest dijous s'han donat a conèixer les peticions setmanals de desocupació que han caigut lleugerament fins a les 210.000, la setmana del 15 de març, des de les 212.000 registrades als set dies previs, i enfront de les 215.000 sol·licituds anticipades pel consens.

També s'ha publicat l'índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia del mes de març, que ha mostrat que el sector segueix en expansió malgrat haver baixat 2 punts fins a situar-se a 3,2, la seva segona lectura positiva consecutiva.

D'altra banda, les empreses que integren el sector privat dels Estats Units (EUA) es mantenen en terreny d'expansió al març enmig d'un repunt marcat de la producció manufacturera, com mostra l'índex PMI preliminar compost que elabora S&P Global, que cau lleument fins a 52,2 punts, des de 52,5 de febrer, però encara indica una sòlida millora mensual en l'activitat comercial.

En altres mercats, el petroli Brent cau un 0,2% (85,74 dòlars), l'euro es deprecia un 0,02% (1,0915 dòlars), i l'unça d'or avança un 2,1% (2.206 dòlars), i marca un nou rècord històric.

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa al 4,231%, i el bitcoin rebota un 1,6%, fins als 66.719 dòlars.

Noticias relacionadas

contador