photo d archives le logo de la societe micron technology est visible sur son bureau a shanghai

Les accions de Micron es disparen prop d'un 24% abans de l'obertura del mercat després que la companyia hagi presentat uns millors resultats del que s'esperava i unes perspectives sòlides per a aquest any.

  • 119,32$
  • 0,09%

El segon trimestre fiscal de l'empresa, finalitzat el 29 de febrer, els ingressos van augmentar un 58%, fins als 5.820 milions de dòlars, enfront dels 5.335 milions esperats. A més, el BPA va ser de 42 centaus per acció, enfront de les pèrdues projectades de 24 centaus per acció.

"Micron ha tornat a ser rendible i ha obtingut un marge operatiu positiu un trimestre abans del que s'esperava", ha assegurat en un comunicat el director executiu, Sanjay Mehrotra, que ha destacat que "Micron és un dels majors beneficiaris a la indústria de semiconductors de l'oportunitat de diversos anys que brinda la IA".

Per això, la companyia ha actualitzat les previsions de cara al tercer trimestre fiscal. Estima que els ingressos seran entre 6.400 i 6.800 milions de dòlars. A més, Mehrotra ha promès als inversors que el 2024 marcarà un repunt per a la indústria i que el 2025 veurà nivells rècord de vendes.

També mantindrà entre 7.500 i 8.000 milions de dòlars el pressupost per a noves plantes i equips per a l'any fiscal 2024 i continuarà amb projectes a la Xina, el Japó i l'Índia. Pel que fa a les expansions proposades als Estats Units, Mehrotra ha explicat que "requereixen que Micron rebi una combinació de suficients subvencions de Chips, crèdits fiscals a la inversió i incentius locals per abordar la diferència de costos en comparació amb l'expansió a l'estranger".

En opinió dels experts de Bankinter, “les xifres i guies de Micron van ser positives”. A més, "l'equip directiu de la companyia va transmetre missatges molt positius sobre el futur del negoci assenyalant que la IA provocarà una fase de fort creixement que portarà la indústria dels xips de memòria a nivells rècord el 2025".

"Malgrat les pujades acumulades en aquest exercici, seguim considerant els semiconductors com un dels sectors atractius per seguir posicionats el 2024, recolzat pels forts creixements de BPAs esperats", afegeixen.

contador