jobless, unemployment, employment, us, usa, america, department of labor

Les peticions setmanals de desocupació als EUA han caigut lleugerament fins a les 210.000, la setmana del 15 de març, des de les 212.000 registrades durant els set dies previs, segons les dades publicades pel Departament de Treball nord-americà, i enfront de les 215.000 sol·licituds anticipades pel consens.

Per estats, els majors increments s'han registrat a Oregon (+2,216), Califòrnia (+462), Indiana (+427), Texas (+392), i Nevada (+342), mentre que els descensos més importants s'han produït Nova York (-14.583), Ohio (-1.453), New Hampshire (-446), Massachusetts (-305) i Vermont (-289).

La mitjana mòbil de les últimes quatre setmanes s'ha situat en 211.250, pujant moderadament des de les 208.750 de la setmana anterior.

Pel que fa a les sol·licituds de prestacions regulars, s'han anotat un lleu creixement fins a les 1.807.000, des de les 1.803.000 de prèvies.

Per als experts d'Oxford Economics, "si bé esperem que el creixement de l'ocupació es moderi respecte al fort ritme del gener-febrer, les sol·licituds inicials continuen molt per sota dels nivells que indicarien una desacceleració greu en la creació d'ocupació".

"La Reserva Federal no necessita un debilitament significatiu del mercat laboral per començar a retallar les taxes d'interès. Més aviat necessita tenir confiança que el mercat laboral està prou equilibrat per suportar una desacceleració continuada del creixement salarial", afegeixen.

Per això, des de la companyia britànica posposen la primera retallada de tipus de maig a juny, “però encara esperem tres retallades de tipus aquest any”.

Aquest dijous també s'ha donat a conèixer l'índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia del mes de març, que ha mostrat que el sector segueix en expansió malgrat haver baixat 2 punts fins a situar-se a 3,2, la seva segona lectura positiva consecutiva.

"L'indicador d'activitat actual va disminuir, però es va mantenir positiu. L'índex d'enviaments va pujar i l'índex de noves comandes es va tornar positiu. En general, les empreses van seguir indicant una disminució de l'ocupació, i els índexs de preus actuals suggereixen augments generals, però menys generalitzats dels preus. Els indicadors generals de l'enquesta per a l'activitat futura es van enfortir, cosa que suggereix expectatives més generalitzades de creixement als propers sis mesos", han indicat des del Banc de la Reserva Federal de Filadèlfia.

contador