trader-riendose-parque-wall-street

Els futurs de Wall Street cotitzen amb lleugeres pèrdues. Els inversors aposten aquest dilluns per recollir beneficis, després dels guanys superiors a l'1% que va viure divendres passat amb motiu de la bona dada d'ocupació als EUA al novembre.

  • 39.760,08
  • -

El mercat està també molt pendent de la guerra comercial. Pequín i Washington segueixen sense aconseguir un acord de "fase 1" que suposi un avanç en les negociacions. I en l'horitzó està ja el 15 de desembre, la data en la qual entraran en vigor els nous aranzels que els EUA vol imposar a les exportacions xineses.

També dins de l'àmbit comercial, aquest cap de setmana, el ministre de Finances francès, Bruno Le Maire, es va enfrontar al president estatunidenc, Donald Trump. Va assegurar que el país gal està disposat a acceptar les amenaces del president estatunidenc sobre la imposició d'aranzels a productes francesos per a intentar que retirin la coneguda com a 'taxa Google'.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

En l'àmbit empresarial, s'ha conegut que el laboratori farmacèutic francès Sanofi ha arribat a un acord amb Synthorx per a comprar la signatura per un total de 2.500 milions de dòlars (2.260 milions d'euros). Després d'aquesta notícia, les accions de la companyia es disparen més d'un 150% en la preapertura per a situar-se per sobre dels 67 dòlars.

En el mercat de matèries primeres, el barril West Texas cotitza amb pèrdues de l'1%, fins a l'entorn dels 58 dòlars; mentre que en el mercat de matèries primeres, l'euro s'aprecia un 0,15% i es canvia a 1,1075 dòlars. A més, la rendibilitat del bo estatunidenc a deu anys cau fins al 1,82%, en tant que la del bo a dos anys baixa al 1,61% i la del bo a tres mesos se situa en el 1,52%.

CAIGUDES A EUROPA I ÀSIA TANCA MIXT

Les principals places europees també cotitzen amb lleugeres pèrdues. La borsa de París està sent la més castigada de la sessió, amb reculades del 0,3%. En el cas de l'Ibex, l'indicador espanyol cotitza pràcticament pla, amb perdudes de menys del 0,1%, i durant parts de la sessió ha registrat lleugers guanys.

Per part seva, les accions asiàtiques han acabat amb signe mixt aquest dilluns, atrapades entre les pujades de Wall Street del divendres i la caiguda de les exportacions xineses al novembre, per quart mes consecutiu, segons les dades de duanes del país. Per exemple, l'índex Hang Seng d'Hong Kong va pujar un 0,14% a partir de la seva última hora de negociació, amb les protestes a la ciutat que ja s'han prolongat durant més de sis mesos.

Noticias relacionadas

contador