• Yellen compareix aquest dimecres davant el Congrés i torna a parlar aquest dijous davant el Senat
  • Cohn és el director del Consell Econòmic Nacional i principal assessor econòmic de Donald Trump
gary cohn

Gary Cohn és el nom de la jornada. El director del Consell Econòmic Nacional i principal assessor econòmic de Donald Trump -a més d'expresident de Goldman Sachs- és el candidat favorit per assumir el lloc de màxim responsable de la Reserva Federal (Fed) nord-americà, segons ha publicat el diari nord-americà Politico.

"Depèn de Gary: si ho vol, crec que ho tindrà", ha assenyalat un republicà pròxim al procés de selecció

El diari va publicar aquest dimarts que si Cohn desitja el lloc que actualment ocupa Janet Yellen, serà seu i va citar fonts properes al procés de recerca d'un substitut per Yellen.

"Depèn de Gary: si ho vol, crec que ho tindrà", ha assenyalat un republicà pròxim al procés de selecció. Un assessor d'un dels congressistes de la formació de Trump ha assegurat que si bé alguns republicans podrien expressar les seves reserves sobre Cohn, aquest comptarà, en general, amb suficient suport.

Segons la informació de Politico, Cohn devia estar buscant algú que ocupi el càrrec de Janet Yellen al capdavant de la Fed quan expiri el seu manat, al febrer de 2018. La informació suggereix que el mateix Cohn estaria interessat en el lloc.

En aconseguir el càrrec, Gary Cohn seria el primer president de la Fed que no és economista des de 1970.

Les especulacions al voltant de la successió de Janet Yellen sorgeixen quan la presidenta de la Fed compareix davant el Congrés i el Senat dels Estats Units. Aquest dimecres, a partir de les 16 hora espanyola, parlarà en el Comitè de Serveis Financers de la Casa de representes (cambra baixa del Congrés dels Estats Units). Demà, dijous ho farà davant el Comitè Bancari del Senat (cambra alta).

Els inversors esperen que la presidenta de la Fed doni més pistes sobre les pujades de tipus que li queden a l'organisme per a aquest any i sobre el ritme per reduir el balanç de la Fed. No obstant això, els experts apunten que Yellen també podria fer referència al tema de la seva successió. Naeem Aslam, cap d'anàlisi de Think Markets, assenyala que el futur de la Fed després que Yellen abandoni l'organisme i alguna pista sobre quin camí ha d'adoptar el seu successor en relació al mercat de treball és una de les claus de la compareixença de Yellen d’aquest dimecres.

Noticias relacionadas

contador