ep wall street senal
Bryan Smith/ZUMA Wire/dpa - Archivo

Wall Street protagonitza una lleu recollida de beneficis després dels forts guanys de dilluns, que van ser de el 3% en el cas de l'índex tecnològic Nasdaq. La tranquil·litat al mercat de deute sobirà, amb l'omnipresent mà dels bancs centrals, va impulsar les compres entre els operadors.

  • 38.085,80
  • -

Per als analistes de Bankinter, és probable que la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys s'estabilitzi a nivells de l'1,5%, la qual cosa seria positiu per als mercats de renda variable (ara cotitza a l'1,44%).

"Seguim tranquils davant l'actual entorn per dos motius: els bancs centrals reiteren el seu missatge de polítiques acomodatícies i la inflació no ens preocupa sempre que creixi de forma moderada/controlada i vingui de la mà d'una recuperació del creixement econòmic", afirmen aquests experts.

Un altre factor positiu és que el Senat dels EUA votarà aquesta mateixa setmana la partida d'estímuls d'1,9 bilions de dòlars proposada per la Casa Blanca per pal·liar els devastadors efectes econòmics de la pandèmia de coronavirus al país.

Els demòcrates han acceptat treure de les negociacions la pujada del salari mínim, cosa que pot accelerar el procés, ja que aquest punt és un dels més criticats pels republicans. L'objectiu de Biden és aprovar el pla abans de l'14 de març, per la qual cosa el president haurà de fer alguna concessió en aquest àmbit.

A nivell empresarial, la detallista Target puja en borsa després de superar els pronòstics amb els seus resultats trimestrals. Els valors més associats al cicle econòmic segueixen liderant les preferències dels inversors.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,2%, fins als 60,61 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,17% i es canvia als 1,2021 dòlars. A més, el bitcoin puja un 1%, fins als 48.800 dòlars; i l'unça d'or avança un 0,4%, fins als 1.730 dòlars.

Noticias relacionadas

contador