European Central Bank (ECB) president Mario Draghi
10.854,70
  • -17,30
  • -0,16%

L'IBEX 35 (-0,01%) ha tancat la seva quarta jornada de caigudes per la mínima, una sessió molt interessant la d'aquest dimecres durant la qual el selectiu que havia cotitzat amb alces durant el matí, però ha canviat de tendència després que el president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, hagi anunciat que avaluarà periòdicament l'efecte dels tipus negatius en els bancs. Els inversors també estan pendents avui de la Unió Europea (UE), que desvetllarà la incògnita del tipus de pròrroga que ofereix a Theresa May per al Brexit (al voltant de les 18 hora espanyola).

Els 6 bancs de l'IBEX han tancat a la baixa després de les paraules de Draghi i han estat Caixabank (-2,38%), Bankia (-1,9%) i BBVA (-0,97%) els més penalitzats. A la banda dels guanys, els valors més alcistes han estat Aena i Merlin Properties que han pujat més d'un 2%.

ATENTS A LA INFLACIÓ ALS EUA

En el capítol de dades macro, avui s'ha publicat la inflació dels Estats Units, que va augmentar un 0,4% el març pel creixement dels preus de l'energia i el lloguer.

Així mateix, a les vuit de la tarda hora espanyola es coneixeran les actes de la reunió de març de la Reserva Federal (Fed). Aquesta va ser la reunió del 'gran gir' cap a les zero pujades de tipus aquest any. Els analistes dubten que les actes afegeixin molt més respecte al canvi de missatge, ja que aquest ha quedat explicat àmpliament.

Al Regne Unit, s'ha conegut el PIB de febrer, que va augmentar un 0,2% respecte al mes anterior, en línia amb l'estimat.

AL MERCAT CONTINU

Finalment, pel que fa a empreses, les immobiliàries segueixen a l''ull de l'huracà' després de l'advertència de beneficis i caiguda de Neinor que ha arrossegat tot el sector. Aquest dimecres Neinor ha pujat un 2,4% després de començar la jornada amb caigudes.

També ha destacat al mercat espanyol el comportament de Sacyr, que ha cedit un 8,9% després d'anunciar una emissió de bons convertibles per import de 150 milions, ampliable fins a 175 milions.

ANÀLISI TÈCNICA

"Sessió de més a menys la que hem viscut durant l'equador de la setmana, llastada principalment per la debilitat del sector bancari. Sobretot, arran de les paraules de Mario Draghi després de la reunió del BCE. Pel que fa a la resta, tot segueix igual que durant els últims dies. Tenim com a suport el buit alcista de fa una setmana als 9.360 punts i com a resistència, els 9.555 punts, que són els màxims anuals", segons José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"En tancar el buit alcista esmentat no descartarem una volta cap a la zona de suport dels 9.220-9.240 punts: un altre buit alcista (sessió de l'1 d'abril), que coincideix aproximadament amb la base del canal alcista de curt termini. Dit això, insisteixo en el que estem comentant durant les últimes sessions que tenim l'oscil·lador de moment estocàstic clarament girat a la baixa des de nivells de sobrecompra, cosa que fa gairebé impossible que continuem escalant posicions pel que fa a curt termini", ha conclòs l'analista.

"Amb tot, els mínims i màxims creixents dels últims mesos segueixen aquí, intactes. En resum, a molt curt termini seguim drenant/ajustant els excessos previs dins d'una tendència alcista impecable des dels mínims de desembre".

Noticias relacionadas

contador