euro bce portada sede

El Banc Central Europeu (BCE) ha anunciat la seva decisió de política monetària i de tipus d'interès després de la reunió del seu Consell de Govern del mes d'abril. Com era d'esperar, no hi ha hagut canvis en les taxes d'interès ni en la política monetària després de la bateria de mesures anunciades el març.

Al comunicat que acompanya la seva decisió monetària, l'institut emissor ha mantingut els tipus d'interès aplicables a les operacions principals de finançament, la facilitat marginal de crèdit i la facilitat de dipòsit sense variació al 0,00%, al 0,25 % i al -0,40%, respectivament.

Durant el seu tercer conclave de 2019, l'organisme presidit per Mario Draghi ha mantingut la seva orientació a futur als mercats, després que el mes passat ajornés l'inici de la sortida dels tipus d'interès negatius. El Consell de Govern espera que els tipus d'interès oficials del BCE es mantinguin als nivells actuals almenys fins al final de 2019 i en tot cas durant el temps necessari per assegurar la continuació de la convergència sostinguda de la inflació cap a nivells inferiors, tot i que pròxims, al 2% a mitjà termini.

En relació amb les mesures de política monetària no convencionals, el Consell de Govern preveu seguir reinvertint íntegrament el principal dels valors adquirits en el marc del programa de compres d'actius que vagin vencent durant un període prolongat després de la data en què comenci a pujar els tipus d'interès oficials del BCE i, en tot cas, durant el temps que sigui necessari per mantenir unes condicions de liquiditat favorables i un ampli grau d'acomodació monetària.

El desembre de 2018 el Consell de Govern va donar per finalitzades les compres netes d'actius que l'han portat a acumular, durant els quatre anys que han estat en marxa, una cartera de 2.600 bilions d'euros en bons.

contador