• L'índex espanyol ha anat de més a menys durant la sessió, però ha mantingut els 9.800
  • Caixabank ha estat imputada per blanqueig de capitals de la màfia xinesa
  • La resta de borses del Vell Continent han registrat poc moviment
bolsa_de_madrid_ibex_35_parque

L'IBEX 35 ha tancat pràcticament pla, encara que ha intentat superar els 9.900 punts. El selectiu ha pujat un 0,11% fins als 9.868 punts, en una sessió durant la qual ha anat de més a menys. La primera resistència immediata la té ara als 9.940 punts i la més important, als 10.210 punts.

  • 11.057,30
  • -0,39%

Meliá Hotels ha estat el fanalet vermell de la sessió amb una caiguda del 2,29%. L'ha acompanyat en la part baixa de la taula Indra, que s'ha deixat un 1,4%. Entre els pitjors valors també ha estat DIA, que ha caigut un 1,23%, fins als 3,7 euros, mentre els inversors esperen la seva junta d'accionistes. Aquest dijous, els experts de Deutsche Bank han reiterat la seva recomanació de comprar-la i han apuntat que els dos temes principals que s'hauran de veure durant la presentació de resultats són els marges de beneficis i la competència.

Dos dels cinc 'pesos pesants' de l'IBEX també han tancat amb caigudes. En el cas d'Inditex, la companyia tèxtil s'ha deixat un 1,32%, fins als 24,62 euros, fet que ha causat que sigui el tercer pitjor valor de la sessió. Per la seva banda, Iberdrola ha caigut un 0,73%. Mentre que els dos bancs més importants del selectiu, Banc Santander i BBVA, han tancat amb pujades del 0,7% i del 0,4%, respectivament.

D'altra banda, un altre dels bancs de l'IBEX 35, Bankia, ha estat el millor valor de l'IBEX, amb una pujada del 2,2%. Bankinter l’ha seguit amb una pujada de l'1,9%. Al tercer lloc s'ha situat Técnicas Reunidas, que s'ha revalorat un 1,86%.

Mediaset i Atresmedia han presentat resultats que van en línia amb el que s'esperava pels resultats. La setmana que ve serà la setmana forta de resultats

No obstant això, aquesta sessió cal parlar de Caixabank, ja que el jutge l’ha imputat per blanqueig de capitals de la màfia xinesa. L'Audiència Nacional investiga presumpte afavoriment, auxili i ocultació de fons de clients xinesos per part de l'entitat. No obstant això, el banc ha negat "qualsevol tipus de col·laboració o participació" en delictes de blanqueig de capitals presumptament comesos per ciutadans de nacionalitat xinesa. Les seves accions han pujat un 0,25%.

Al pla de presentació de resultats, aquest dijous Mediaset ha rendit comptes davant el mercat. La companyia ha informat d'un benefici de 53,2 milions d'euros durant el primer trimestre, un 12% menys. No obstant això, s'han situat per sobre del que esperaven els analistes, de manera que ha pujat un 0,64% a l'IBEX-35.

També ha presentat els seus comptes el seu principal competidor. Atresmedia ha guanyat 21 milions d'euros de gener a març, un 26% menys. Els ingressos nets de la companyia també han caigut un 2,7%. Aquestes dades estan en línia amb el consens d'analistes. Les accions de la companyia han pujat un 0,4% al Mercat Continu.

ALTRES MERCATS

El petroli ha estat un dels protagonistes de la sessió. El barril de Brent, de referència a Europa, puja més d'un 1% fins als 74,31 dòlars i ja acumula una pujada del 15% aquest any. El Brent ha fregat els 75 dòlars i ha renovat els seus màxims de novembre de 2014. Per la seva banda, el barril West Texas, de referència als EUA, cotitza amb pujades del 0,74%, fins als 69 dòlars.

Michael Hewson, analista cap de CMC Markets a Londres, crida l'atenció sobre la pujada en els preus dels metalls per la preocupació que altres productors podrien sumar-se a la llista de sancions dels Estats Units sobre companyies russes. "Els preus del níquel, l'alumini, del coure i del platí van pujar amb força, mentre que els preus del petroli també van aconseguir màxims de tres anys enmig d'informes que indiquen que l'Aràbia Saudita no estaria descontenta amb els preus del cru als 100 dòlars de cara a dur a terme la sortida a borsa d’Aramco", indica aquest expert.

D'altra banda, la resta de borses europees també han registrat poc moviment i han tancat mixtes. El CAC 40 de França ha pujat un 0,3% i l'FTSE 100 de Londres, un 0,18%. El DAX 30 alemany s'ha deixat un 0,18%. Per la seva banda, Wall Street registra moderades caigudes mentre continuen els resultats empresarials. Al mercat de divises, l'euro cau lleugerament un 0,13% en el seu canvi contra el dòlar i se situa als 1,236 'bitllets verds'.

Per la seva banda, el Fons Monetari Internacional (FMI) va dir aquest dimecres que els governs de tot el món haurien de prendre mesures per intentar reduir el seu endeutament. L'institut amb seu a Washington va apuntar que els legisladors haurien de tractar de construir amortidors i reduir els nivells de deute públic per abordar els "desafiaments que inevitablement vindran en el futur". Els ministres d'Economia i Finances del G-20 es reuneixen aquest dijous mentre que divendres i dissabte se celebren les assemblees de l'FMI i del Banc Mundial.

ANÀLISI TÈCNICA

"El nostre selectiu tanca pràcticament pla i lluny dels màxims del dia. L'única cosa que cal destacar és el fet que hem marcat un màxim durant la sessió en els 9.902,7 punts i des d'aquí ens hem girat a la baixa", apunta José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. D'aquesta manera, assenyala que, no cal oblidar que tenim una important resistència als 9.940 punts. I per sobre i de major rellevància els 10.210 punts, on tenim un important buit baixista setmanal.

"El perill que observem a curt termini el trobem en el ral·li que les borses europees, que des de finals de març acumulen una pujada mitjana del 8%. I aquest moviment s'ha produït gairebé sense descansos", explica l'analista. Cosa que deixa la porta oberta que en qualsevol moment ens emportem un petit ensurt que serveixi d'excusa per corregir/ajustar les importants pujades acumulades durant les últimes setmanes.

"Per valors, seguim veient fortalesa en els bancs mentre que Inditex i Telefónica no acaben de despertar-se", matisa. Sense aquests dos motors és complicat que les pujades en el selectiu siguin consistents. "Atents també a la rendibilitat del bo a deu anys nord-americà, que s'acosta perillosament a la xifra psicològica del 3% de rendibilitat. En aconseguir-ho, podria servir d'excusa per corregir els excessos de l'últim mes", conclou l'expert.

Noticias relacionadas

contador