• Des del banc alemany reiteren el consell de 'comprar' i el seu preu objectiu de 4,6 euros
  • La companyia celebra aquest divendres junta d'accionistes
dia supermercado portada

Els experts de Deutsche Bank reiteren aquest dijous la seva recomanació de 'comprar' sobre DIA i el seu preu objectiu de 4,6 euros (enfront dels 3,70 euros als quals ha tancat avui). En opinió d'aquests analistes, els dos "temes" principals dels resultats del primer trimestre que presentarà la companyia de supermercats seran: els marges ibèrics i la competència.

Dia

  • 0,01€
  • 1,57%

Sobre els marges ibèrics, des de Deutsche Bank veuen una recuperació després de la pressió de 400 punts bàsics que es va observar durant el quart trimestre del 2017 respecte al mateix període de 2016. Pel que fa a la competència a Espanya, aquest serà un tema clau després que, a mitjans de març, Mercadona anunciés un augment del 50% en la seva despesa de capital pressupostat per 2018.

"Les accions de DIA baixen un 15% a l'any i cotitzen amb un descompte del 29% respecte als seus parells. Per tant, creiem que el mercat està sent excessivament cautelós i que una millora del marge ibèric impulsarà una nova pujada de les seves accions", apunten aquests analistes.

DIA va guanyar un 37% menys el 2017 enfront de 2016 i no va aconseguir els seus objectius per primera vegada com a empresa cotitzada. Les vendes netes van baixar l'any passat un 0,6%, fins als 8.621 milions d'euros. Durant la roda de premsa de presentació d'aquestes xifres, el conseller delegat de la companyia, Ricardo Currás, va precisar que els resultats havien estat "per sota de la previsió que havíem donat a l'octubre".

DIA celebra aquest divendres una junta d'accionistes clau durant la qual, previsiblement, es votarà a favor de l'entrada de diversos consellers del seu accionista rus, Letterone.

Noticias relacionadas

contador