• Al PP ja no es descarta la seva dimissió, que podria arribar en qüestió d'hores
ep cifuentes ok diario
OK DIARIO

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, està passant per un dels seus pitjors moments. A la crisi del seu màster de la Universitat Rei Juan Carlos (URJC), que encara no s'ha tancat, s'ha unit ara una acusació de robatori. El diari Okdiario.com ha publicat una informació en la qual diu que, suposadament, la dirigent popular va sostreure dues cremes cosmètiques en un supermercat el 2011.

Segons es pot veure en el vídeo que ha publicat l'esmentat diari, la presidenta madrilenya, llavors vicepresidenta de l'Assemblea de Madrid i candidata del PP a les eleccions autonòmiques, va ser 'enxampada' al supermercat de la cadena Eroski que es trobava enfront a la Cambra regional, a l'avinguda Pablo Neruda, a Vallecas, amb diverses cremes anti-edat de la marca Olay a la seva bossa. El vigilant de seguretat la va portar a la sala d'intervencions i li va demanar que buidés la seva bossa, encara que Cifuentes negava el presumpte furt.

Allà va trobar diversos pots de l'esmentada crema, que Cifuentes assegurava que ja portava a la bossa quan va entrar a l'establiment. No obstant això, una treballadora va assegurar que havia vist la diputada autonòmica sostreure aquestes cremes de la secció de perfumeria. De fet, quan va donar l'avís a seguretat, la va definir com una dona elegantment vestida "amb roba de primeres marques i amb sabates de Prada".

Segons Okdiario.com, Cifuentes ho va negar tot al principi, fins i tot davant l'acusació de l'empleada, però finalment, després de trobar el vigilant de seguretat fins a dos pots de crema a la seva bossa, l'ara presidenta madrilenya va decidir pagar els productes i va abandonar el establiment per la porta de darrere, per evitar les mirades de la resta de clients. I és que el personal de seguretat del supermercat l'havia interceptat a la línia de caixes, demanant amablement que els acompanyés per veure els seus pertinences davant l'avís de l'empleada d'Eroski.

Cifuentes, sempre segons aquest diari, va ser 'caçat' robant el 4 de maig de 2011, i va estar sota custòdia del vigilant de seguretat de l'establiment 45 minuts, fins que allà es van desplaçar dos agents de la Policia Nacional. Ho van fer després de la trucada del vigilant, que es va posar en contacte amb el cos després de trobar els pots de crema a la bossa de l'ara presidenta de la Comunitat de Madrid, i davant la negativa d'aquesta a abonar-los.

Segons sembla, dos agents de paisà de la comissaria de Puente de Vallecas es van presentar al lloc i van reconèixer Cifuentes, cosa que no havia fet el vigilant de seguretat de l'Eroski. Va ser en aquest moment quan Cifuentes va decidir abonar els productes, valorats en poc més de 40 euros, que presumptament havia sostret i va abandonar l'establiment per una porta del darrere.

LA DIMISSIÓ, QÜESTIÓ D'HORES?

Diversos mitjans citen fonts del PP i asseguren que a Gènova creuen que la situació de Cifuentes és, a hores d'ara, totalment "insostenible". Tant és així que fins i tot El Confidencial afirma que la dimissió de la presidenta madrilenya és "qüestió d'hores". Ja ningú s'atreveix a posar la mà al foc per la dirigent popular, i així ha quedat palès amb les paraules del president del PP català, Xavier García Albiol: "La senyora Cifuentes haurà de sortir i explicar-ho, però les imatges són les que són, jo poc més li puc dir. Ha de ser ella la que doni les explicacions d'aquesta informació que publica Okdiario.com i prendre les decisions que convingui", ha assenyalat.

Aquest dimarts, el president del Govern i del PP, Mariano Rajoy, va donar un nou baló d'oxigen a Cifuentes en el cas màster, encara que podria durar-li poc. El 'popular', en ser preguntat per aquest assumpte durant la roda de premsa conjunta que va oferir al costat del primer ministre de Turquia, Binali Yildirim, després de la VI Reunió d'Alt Nivell Hispano-Turca que van mantenir a la Moncloa, va dir: "El que jo hagi de dir-li a la senyora Cifuentes, estic segur que vostè ho entén, si és que alguna cosa he de dir-li, ja l’hi diré al seu dia". Intentava tancar així la polèmica al voltant de la presidenta madrilenya, que no fa més que créixer.

Aquest dimecres la situació és completament diferent. La presidenta madrilenya s'ha reunit amb el seu equip per valorar la situació i, mentrestant, les reaccions no deixen de succeir-se. El portaveu del PSOE a l'Assemblea de Madrid, Ángel Gabilondo, ha publicat un vídeo al seu compte de Twitter en què reclama a la presidenta de la Cambra regional, la popular Coloma Andrados, que "convoqui ja" el ple de debat de la moció de censura que van presentar els socialistes contra Cristina Cifuentes. "Aquesta situació no és sostenible, vivim un clima de tensió, i s'exigeix ​​que es dirimeixi aquest assumpte amb celeritat", ha assenyalat Gabilondo, que ha dit que "no podem arribar al dia 2 -en referència al 2 de maig-, dia de la Comunitat de Madrid- en aquestes circumstàncies".

Podem sí que ha parlat, i ho ha fet per dir que, sota el seu punt de vista, el que ha passat aquest dimecres és "foc amic". Segons ha dit al seu compte de Twitter Pablo Echenique, secretari d'Organització de la Formació Domicili, "antany, les guerres de bandes a la màfia es saldaven matant la gent amb pistoles, punyals i bombes. Avui un tabloide digital d'ultradreta en treu un vídeo que les clavegueres de l'Estat tenien guardat des de fa 7 anys i després es 'comenta' el vídeo a les tertúlies de la tele". En la seva opinió, Cifuentes "ha de dimitir perquè es troba a la Lezo, perquè va falsificar la seva màster i perquè forma part de la mateixa màfia que avui l'està crivellant en prime time".

Noticias relacionadas

contador