broker273
11.154,60
  • 170,90
  • 1,56%

L'IBEX 35 ha repuntat un 1,05%, fins als 9.117,60 punts, per l'esperança dels inversors que els bancs centrals apliquin més estímuls monetaris en un futur proper (aquest dimarts ha estat el Banc Central d'Austràlia (RBA) el organisme que ha baixat els interessos). L'ambient s'ha relaxat encara més després de l'obertura positiva de Wall Street després que ahir s'afegissin problemes als molts que existeixen ara als mercats. És que Google, Facebook i Amazon van caure ahir amb força per la investigació que prepara el departament de Justícia per incompliment de les lleis de monopoli.

Dins de l'IBEX, aquest dimarts ha destacat el rebot de les acereres i també d'Ence. Els nostres experts subratllen que és curiós observar com ArcelorMittal (+4%) i Ence (+3,4%) es mouen en paral·lel durant els últims temps; coincideixen tant en les caigudes com en les pujades.

També dins de l'IBEX cal ressaltar el bon comportament dels bancs, en concret de BBVA (+3,04%) i Santander (+2,58%), mentre que, al Mercat Continu, Tubos Reunidos (+12%) i Deoleo (+40%) s'han disparat.

Fora del mercat espanyol, avui es parla de la companyia alimentària Aryzta, unes de les principals apostes del prestigiós gestor Francisco García Paramés, que ha baixat un 13% després d'anunciar una advertència de beneficis.

MENYS TENSIONS COMERCIALS I CALMA A ITÀLIA

Un altre factor positiu és que les tensions comercials entre els EUA, la Xina i Mèxic s'han suavitzat. El govern del gegant asiàtic ha filtrat que sí que es produirà una reunió entre Trump i Xi Jinping durant la reunió del G-20 que se celebra el 28 i 29 de juny al Japó.

El mercat anticipa que aquesta trobada pot servir, almenys, perquè els dos països reprenguin les negociacions comercials, després de l'estancament de l'últim mes que tan mal ha fet a les borses mundials.

A més, el president de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador (AMLO), ha comentat que les negociacions amb els EUA sobre la qüestió migratòria van per bon camí i que espera tancar un acord abans que entri en vigor l'amenaça de nous aranzels als productes mexicans.

D'altra banda, la calma s'imposa a Itàlia, en ser la plaça que més puja aquest dimarts després que el primer ministre, Giuseppe Conte, cansat de les polèmiques entre Matteo Salvini i Luigi Di Maio, líders de la Lliga i el Moviment Cinc Estrelles, hagi llançat un ultimàtum i amenaçat de presentar la seva dimissió si els dos no cessen en els seus atacs.

LA FED FARÀ "EL QUE CORRESPONGUI"

Mentrestant, l'atenció continua centrada en la guerra comercial entre els EUA i la Xina, però també en el debilitament de les dades macro a nivell mundial i la potencial relaxació dels bancs centrals.

Sobre "les negociacions comercials i altres assumptes", el president de la Fed, Jerome Powell, ha comentat que "no sabem com o quan es resoldran aquests problemes", encara que ha afegit que "estem seguint de prop les implicacions d'aquests desenvolupaments per a la perspectiva econòmica dels EUA. I, com sempre, actuarem segons correspongui per sostenir l'expansió."

El president de la Reserva Federal de Saint Louis, James Bullard, va dir aquest dilluns que una rebaixa de tipus, actualment fixats en un rang d'entre el 2,25% i el 2,50% "podria estar garantida aviat".

Al pla macro, l'IPC de la zona euro de maig ha quedat a l'1,2% enfront de l'1,3% previst i l'1,7% previ. En taxa subjacent, els preus van pujar un 0,8% interanual el maig enfront del 0,9% esperat. Per la seva banda, la taxa d'atur de la zona euro d'abril va quedar al 7,6% enfront del 7,7% esperat. A Espanya, l'atur ha baixat un 2,6% el maig i ha marcat el seu nivell més baix en deu anys.

En altres mercats, el petroli Brent avança un 0,7%, fins als 61,70 dòlars. Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,1%, fins a l'1,1289 dòlars. A més, la prima de risc espanyola ha baixat fins a 87 punts i la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys es relaxa fins al 0,66%, nou mínim històric.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"Tot i tancar al voltant de la resistència que presenta en la directriu baixista que uneix els successius últims màxims decreixents i no poder amb ella, la veritat és que la sessió ens deixa un bon gust de boca. Tot i que encara és aviat per llançar les campanes al vol. Haurem d'esperar per més seguretat al tancament de l'espelma setmanal, perquè ja sabeu que és molt més decisiva que l'espelma diària", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"I com diem ens agrada el tancament, ja que aquest es produeix amb Telefónica pujant amb força i polvoritzant l'important resistència dels 7,20-7,25 euros. Amb Santander rebotant des del suport que presenta en el buit alcista dels 3, 89 euros i amb Inditex recuperant posicions amb força per segon dia des del nivell d'ajust/retrocés del 61,8% de tota la pujada des dels mínims de desembre", afegeix aquest expert.

"És cert que encara queda molta tela per tallar, però aquest dilluns dèiem que l'IBEX estava rebotant des del suport intermedi que li conferia el nivell d'ajust/retrocés d'entre el 50% i el 61,8% de l'últim gran impuls alcista i vam advertir que per a nosaltres l'objectiu de caiguda per al nostre índex s'havia aconseguit i si mirem el futur del DAX aquest està rebotant amb màxima precisió des de la base d'un petit canal baixista que coincideix amb la MM200 diària", opina Rodríguez.

"Ara falta el més important", conclou, "que l'S&P 500 sigui capaç de saltar amb força per sobre de la resistència dels 2.803 punts (buit baixista de la sessió del dilluns de la setmana passada). No fos cas que simplement estiguem davant d'un retrocés temporal a la línia clavicular del 'cap i espatlles' per agafar embranzida a la baixa de nou. Per la qual cosa, en resum, ens agrada la recuperació que està tenint el mercat des dels mínims d'aquest dilluns, però no podem cantar victòria encara, ja que seguim tenint màxims i mínims decreixents. I així no es puja. Anem pas a pas i a veure com queda el tancament de l'espelma setmanal divendres que ve".

Noticias relacionadas

contador