ep economiabolsa- ibex 35 sube015 a media sesionafianza9400 puntos
EUROPA PRESS - Archivo
11.073,10
  • 89,40
  • 0,81%

Després de corregir un 1,3% durant les dues primeres sessions de la setmana després de marcar nous màxims anuals dijous passat a 9.588 punts, l'IBEX 35 s'ha 'endollat' als guanys d'Iberdrola (+4,3%) per les seves resultats per pujar un 0,47% i recuperar per la mínima els 9.500 enters (9.501,20 punts). Altres elèctriques com Endesa (+1,55%) i Naturgy (+1,54%) també han registrat guanys destacats. Per la seva banda, la resta de grans borses europees ha tancat amb pèrdues moderades.

L'elèctrica presidida per Ignacio Galán ha pujat amb molta força en publicar uns comptes que han sorprès positivament, amb creixement en tots els negocis. Les seves accions han marcat nous màxims històrics als 8,14 euros.

A més, Bankinter (+0,06%) ha anunciat una millora del seu benefici del primer trimestre de l'1,4%, mentre que BME ha comunicat una caiguda del seu del 16,5%.

En negatiu, pocs valors. Inditex (-2,56%) ha estat el més baixista després que Morgan Stanley hagi publicat un informe al qual ha reiterat el consell d''infraponderar' per les pressions creixents sobre el seu negoci. A més, ArcelorMittal ha baixat un 2% i BBVA, un 0,83%.

Al Mercat Continu, Atresmedia s'ha disparat un 11% després de millorar el seu benefici un 26%. Per la seva banda, DIA ha caigut un 3,4% mentre perilla l'èxit de l'OPA de Fridman.

A Europa, el banc suís UBS ha comunicat una caiguda del 27% en el seu benefici després d'un "trimestre molt difícil". Una altra notícia del dia ha estat la fi de les negociacions entre Commerzbank i Deutsche Bank per arribar a una fusió.

CAMPANYA ELECTORAL I DADA D'ATUR

Més enllà de l'actualitat empresarial, la campanya electoral segueix avançant a Espanya cap a les eleccions d'aquest diumenge. I en aquest context, avui s'ha publicat l'EPA del primer trimestre. L'atur ha pujat en 49.900 persones, el seu pitjor registre des de 2013. Al calendari d'aquest dijous han destacat també altres aspectes, com la decisió del Banc del Japó de mantenir els tipus sense canvis al -0,1%.

En un altre ordre de coses, Kim Jong-un i Vladimir Putin ja s'han vist les cares durant la primera trobada dels dos líders, celebrat a Vladivostok, i han qualificat de "substancial" la reunió mantinguda per millorar la situació a la península de Corea. Cal destacar també la reunió del primer ministre japonès, Shinzo Abe, amb els líders europeus durant la cimera UE-Japó a Brussel·les.

En altres mercats, el petroli Brent avança un 0,6%, fins als 75,06 dòlars, després de marcar màxims anuals als 75,60 dòlars. A més, l'euro es deprecia un 0,13%, fins als 1,1141 dòlars, després de marcar mínims de gairebé dos anys als 1,1117. I la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys ha repuntat fins a l'1,09%, mentre la prima de risc d'Espanya ha pujat lleugerament fins als 111 punts.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"De nou ens allunyem de la primera zona de suport de molt curt termini, que la trobem al buit alcista dels 9.360 punts. I el bo és que en només dues sessions de caigudes hem corregit gran part de la sobrecompra diària i això és bo", argumenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Però per la resta tot segueix igual. Seguim dins de l'impecable canal alcista dels últims mesos, la base (suport) per a aquest moment pels 9.300 punts i com a resistència tenim la part alta d'aquest, ara als 9.760 punts", afegeix aquest expert.

"Seguim sense tenir cap excusa per vendre, ja que no hem perforat cap suport, cosa que no treu perquè ja no pugem amb l'alegria d'abans. Es diu mal d'altura. I del que es tracta és de seguir mantenint les posicions alcistes de fons perquè construint mínims i màxims creixents no cau. Més aviat, tot el contrari", conclou Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador