ep iberdrola repartira una remuneracion137 milloneseurossusde
IBERDROLA - Archivo
11,61€
  • 0,15€
  • 1,31%

Iberdrola va guanyar entre gener i març 963.900.000 d'euros, un 15% més respecte al primer trimestre del 2018. La facturació durant el període es va situar als 10.138,9 milions, un 8,5% més.

El resultat brut d'explotació (EBITDA) consolidat del grup energètic va avançar un 11,9% durant el primer trimestre de l'any, fins als 2.599,4 milions, recolzat en el "fort creixement de tots els negocis", destaca en el seu informe trimestral. Els resultats de l'energètica han superat les estimacions del mercat, que situaven el benefici net en 875 milions i l'EBITDA en 2.489 milions, segons el consens de deu de les cases d'anàlisi que segueixen l'acció d'Iberdrola.

En aquest sentit, Iberdrola subratlla les millores positives de les tarifes al Brasil, a més de les eficiències aconseguides i l'augment de la demanda; així com l'augment de la producció eòlica marina gràcies al fet que el parc Wikinger, al nord d'Alemanya, compleix el seu primer trimestre complet en operació. Mèxic, a més de comptar amb una major capacitat instal·lada, ha registrat un bon exercici, igual que el negoci de Generació i Clients a Espanya.

Pel costat negatiu, el Regne Unit segueix sent una pedra a la sabata. A una menor producció energètica -a causa també de la desinversió que es va realitzar en actius de generació convencional a finals d'any-, se suma l'entrada en vigor dels límits de determinades tarifes d'electricitat i gas.

Quant a la despesa operatiu, el tipus de canvi, el pagament de la prima d'assistència a la junta general d'accionistes i els costos de les tempestes als Estats Units l'han elevat un 8,1%. Excloent-ne l'efecte de la prima de la junta -que l'any passat es va realitzar durant el segon trimestre-, la despesa operatiu net augmenta un 4,1% a causa de la major activitat del grup.

"Aquests resultats, units a l'evolució de les nostres diferents iniciatives de creixement, reafirmen la nostra positiva perspectiva per a tot l'any 2019", ha afirmat el president d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, en un comunicat.

RESULTATS PER NEGOCIS

El negoci de Redes de l'energètica aconsegueix un EBITDA de 1.318,4 milions, un 9,9% més, amb creixement en tots els països, especialment al Brasil i als Estats Units, destaca la companyia.

En el negoci de Renovables, mentrestant, el resultat operatiu avança un 13,3%, fins als 638.600.000 impulsat per la major contribució de les renovables al Regne Unit i Llatinoamèrica, així com de l'eòlica marina per l'aportació del parc Wikinger, en aigües alemanyes del mar Bàltic.

Finalment, l'àrea de Generació i Clients ha registrat un EBITDA de 600.500.000 d'euros entre els mesos de gener i març, un 19,2% més, gràcies fonamentalment a la bona evolució a Espanya i Mèxic.

La generació de caixa del grup ha augmentat un 8,5% durant el primer trimestre fins a situar-se en 2.036,7 milions d'euros.

INVERSIONS

Les inversions d'Iberdrola durant el primer trimestre de l'any han pujat fins als 1.200 milions d'euros, dels quals un 87% s'han destinat a Redes i Renovables. Si es consideren els 12 últims mesos, la companyia hi ha invertit més de 5.300 milions d'euros.

Durant el primer trimestre de l'any, Iberdrola ha instal·lat 331 nous megawatts (MW), que se sumaran als més de 3.803 nous MW que entraran en servei el 2019 per fer un total de 4.134 nous MW instal·lats al llarg de l'exercici. Aquesta nova potència permetrà incrementar la producció de la companyia a bases anuals en més d'un 13%.

L'energètica assegura el seu creixement futur amb un 'pipeline' de més de 39.500 MW hidroelèctrics, eòlics terrestres, eòlics marins i solars, fonamentalment als Estats Units, Espanya, Portugal, Mèxic, Brasil i Alemanya.

Pel que fa al dividend, el consell d'administració de la companyia va aprovar l'execució d'una nova edició del seu programa 'Iberdrola Retribució Flexible', amb el pagament de, gairebé, 0,2 euros per acció com a dividend complementari, que situarà, com a mínim, la retribució total amb càrrec a 2018 als 0,351 euros bruts per acció, en efectiu o en accions, xifra que suposa un 7,7% més.

Noticias relacionadas

contador