broker273
10.729,50
  • -35,50
  • -0,33%

L'IBEX 35 ha superat en els primers instants de la sessió el nivell clau dels 9.410 punts per després desinflar (b). Els bancs, que aquest dilluns van liderar les pujades, han tornat a ser el principal lastrre per al selectiu al costat d'Inditex (-0,81%). A més, OHL ha caigut un 0,6% al Mercat Continu després de les noves notícies sobre la possible venda de la participació que els Villar Mir tenen en la companyia.

En el capítol de resultats, Enagás ( 1,17%) ha donat el tret de sortida a la temporada a Espanya. La gasista va guanyar un 2,3% més fins al setembre.

A més, Santander ha tancat pla (-0,01%) després vendre el seu negoci a Puerto Rico per gairebé 1.000 milions d'euros. El seu objectiu és centrar-se en els deu mercats en què compta amb una posició rellevant.

Fora d'Espanya, UBS ha anunciat una caiguda interanual del 16% en el benefici del tercer trimestre a causa de l'"entorn difícil". Novartis també ha anunciat resultats i ha comunicat una millora dels seus objectius per 2019 després de superar les expectatives de vendes i beneficis durant el tercer trimestre.

GUERRA COMERCIAL I BREXIT

L'optimisme al voltant de la guerra comercial és un dels aspectes destacats d'aquest dimarts. El viceministre de Relacions Exteriors de la Xina, Li Yucheng, ha declarat que s'està avançant en les converses entre les dues economies més grans del món, i ha afegit que es podrien trobar solucions a la seva disputa comercial si es manté el respecte mutu.

Els mercats d'Àsia Pacífic han pujat, probablement impulsat pels comentaris de l'assessor econòmic principal del president nord-americà Donald Trump, Larry Kudlow, que li va dir a Fox Business Monday que hi ha la possibilitat que les pujades aranzelàries planejades per als productes xinesos el desembre s'aturin si les converses comercials avancen. Aquest optimisme ha impulsat el preu del petroli Brent un 1,2%, fins als 59,65 dòlars per barril.

A la banda de les incerteses, segueix pesant el Brexit. Encara que hi ha cert optimisme sobre la possibilitat que Boris Johnson aconsegueixi el suport del Parlament britànic aquesta setmana, també és cert que tot el procés ha assolit uns nivells de caos i despropòsit tremends.

Els membres del Parlament inicien aquest dimarts un debat de tres dies en què els opositors al pla de sortida de Johnson intentaran aprovar esmenes sobre duanes, un possible segon referèndum de confirmació i la prevenció d'una sortida sense acord. Per la seva banda, Johnson ha amenaçat amb eleccions anticipades si els parlamentaris intenten allargar el procés. La lliura es deprecia un 0,4%, fins als 1,2906 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,1%, fins als 1,1136 dòlars.

A Espanya, estirada d'orelles de Brussel·les al govern. La Comissió Europea ha enviat aquest dimarts una missiva a l'executiu en funcions a la qual adverteix que l'esborrany pressupostari enviat a les autoritats comunitàries la setmana passada corre el risc d'incomplir les regles fiscals europees. La prima de risc espanyola es manté en 63 punts i la rendibilitat del bo a 10 anys cau fins al 0,25%.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX 35

"Una altra sessió sense pena ni glòria als mercats i un altre dia sense ser capaços de tancar per sobre dels 'famosos' 9.410 punts. Sí, el buit baixista diari i setmanal del que tantes vegades hem parlat i hem seguit fent-ho durant les últimes setmanes. Dilatacions dels preus a part, podem veure com des de maig són molts els intents fallits de saltar per sobre. Però no, no hi ha manera. Som just aquí, però no sembla que tinguem (encara) l'excusa perfecta per fer-ho", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"I d'altra banda, tenim aquest 'reversal' de la sessió de dijous passat, que per una banda ens fa estar molt cauts a curt termini. I més quan ens hem deixat un petit buit durant la pujada (9.246) a més dels importants nivells de sobrecompra diaris. La veritat és que tot i els tímids rebots dels últims dies, l'espelma d''anada i tornada' de dijous passat segueix actuant de fre per al nostre selectiu. Quant a Wall Street, tenim el principal índex del món, l'S&P 500, a només un 0,6% dels màxims històrics (3.027,98)", conclou aquest expert.

Noticias relacionadas

contador