ep cellnex
CELLNEX - Archivo
30,70€
  • 0,15€
  • 0,49%

Cellnex ha arribat a un acord amb Orange Espanya per a l'adquisició de 1.500 emplaçaments de telecomunicacions a Espanya.

La transacció, que s'ha estructurat com una adquisició d'actius tangibles, implica una inversió total per part de Cellnex de 260 milions d'euros.

Orange Espanya serà el principal client d'aquesta cartera d'emplaçaments de telecomunicacions, amb qui Cellnex ha signat un contracte marc d'arrendament vinculat a la inflació per un període inicial de 10 anys que pot estendre per un període addicional de 10 anys i posteriors períodes d'1 any, i presenta una ràtio de compartició inicial d'aproximadament 1,8 vegades.

Cellnex ha dit que aquest projecte està "completament alineat" amb la seva estratègia de creixement i "compleix totalment" amb l'estricta política de creació de valor de la companyia. S'espera que es financi amb efectiu disponible de l'empresa.

OPERACIÓ AMB "SENTIT"

Els experts de Banc Sabadell diuen que aquesta operació "té sentit" per Cellnex i és positiva, ja que el portafolis encaixa estratègicament perquè enforteix la seva presència a Espanya. Destaquen també com una cosa positiva que la companyia pugui afrontar l'adquisició sense haver d'ampliar capital. "Tot i això, per determinar amb precisió l'impacte per Cellnex hauríem de conèixer la possibilitat de generar sinergies amb el portafolis actual, així com els múltiples pagats i la caixa generada per les torres, una cosa que no s'ha detallat. En tot cas, es tracta d'una operació de mida petita", explica el banc.

Pel que fa a Orange, es tractaria d'un paquet inicial dins de les aproximadament 5.600 torres disponibles per vendre que tindria a Espanya. "La venda respondria a la seva intenció de buscar la monetització total de les seves torres, estratègia sobre la qual esperem que proporcioni més informació durant el seu Dia de l'inversor' d'avui", conclou Sabadell.

Noticias relacionadas

contador