ibex portada mercados bolsa
11.074,60
  • -36,70
  • -0,33%

L'IBEX ha caigut un 0,29% aquest dilluns, fins als 9.246 punts. Els descensos s'han imposat també a la resta d'Europa, després que la Xina hagi allunyat l'acord comercial parcial amb els Estats Units. 'Cop de peu cap endavant' del país asiàtic i més aranzels per a aquesta setmana, ja que divendres està previst que entrin en vigor els anunciats per Donald Trump sobre productes europeus.

A més d'aquest assumpte, els inversors s'enfronten una setmana crucial per al Brexit (una altra), en què assistirem a l'última oportunitat perquè la UE (hi ha Consell Europeu a finals de setmana) i el Regne Unit arribin a un acord. A tot això se suma a Espanya la sentència del 'Procés' que contribueix a incrementar la inestabilitat política del país.

"Avui dilluns l'atenció se centra sobretot en les negociacions del Brexit, ja que demà venç el termini per arribar a un acord abans de la cimera. No hi ha hagut cap avanç durant el cap de setmana i la resta de la UE sembla menys optimista del que s'ha mostrat Irlanda. També va ser un cop per a Trump que el vicepresident del DUP, Dodd, digués 'no' a la seva proposta", assenyalen els analistes de Danske Bank.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Dins de l'IBEX han destacat les fortes caigudes en ArcelorMittal (-2,52%) i BBVA (-1,73%). Al costat positiu ha tornat a situar-se Cellnex (+3,52%), seguit d'Acciona (+1,37%). Fora del nostre país, Aston Martin ha caigut un 3,47% després d'una retallada de consell de Kepler, mentre que la britànica Sophos Group s'ha disparat un 35% després de l'oferta de compra del fons Thoma Bravo.

A això cal afegir també l'arrencada de la temporada de resultats als Estats Units. A partir de la propera setmana i, sobretot durant l'última d'octubre, es publicaran moltes de les principals xifres empresarials a Espanya. Aquest dimarts s'anuncien els comptes de JP Morgan, Citi i Wells Fargo a l'altra banda de l'Atlàntic.

Al mercat de matèries primeres, el barril de Brent perd un 2,5% i es paga a 59 dòlars al tancament del mercat a Europa. Mentrestant, al mercat de divises l'euro es deprecia un 0,13% i es canvia a 1,1023 dòlars.

ANÀLISI TÈCNICA

Sessió de menys a més la d'aquest dilluns que en realitat serveix per d'alguna manera drenar/ajustar part de les importants pujades de la setmana passada. I que, a més, serveix per col·locar-nos a prop de la resistència dels 9.300 punts (els màxims intradia de la primera sessió d'octubre)", destaca José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Amb tot, la veritat és que es donen les condicions per apostar per un nou moviment cap a la resistència dels 9.410 punts (buit baixista setmanal de principis de maig). I només per sobre dels 9.600 punts, amb folgança i en espelmes setmanals, tindrem figura de volta d'implicacions alcistes en el nostre índex", afegeix.

"Mentrestant, ja tenim els dos grans futurs europeus (DAX i Euro Stoxx 50) a les portes de les importants resistències que presenten en els màxims anuals: els màxims de juliol. Per sobre, quedarien activades noves i importants senyals de continuïtat alcista a mitjà termini. per sota, per la banda dels suports, el més important continua sent el de 8.850 punts. Nivells de preu molt allunyats de les cotes actuals, cosa que fa que siguin poc o gens operatius en aquest moment", conclou l'expert.

Noticias relacionadas

contador