cb china trade sh1211

Les dades d'exportacions i importacions xineses del mes de setembre s'han publicat per sota de les previsions dels analistes, en plena guerra comercial entre la Xina i els EUA. Els experts coincideixen a assenyalar que el "petit" acord aconseguit en la tretzena ronda de negociacions no altera el panorama.

En termes de dòlars nord-americans, les exportacions de la Xina van caure un 3,2% al setembre respecte a l'any anterior, mentre que les importacions van caure un 8,5% durant el mateix període, segons Reuters. La balança comercial total del país al setembre va ser de 39.650 milions.

Els economistes enquestats per l'agència esperaven que les exportacions xineses denominades en dòlars nord-americans caiguessin un 3% i les importacions disminueixin un 5,2% al setembre, en comparació amb l'any anterior.

A l'agost, les exportacions de la Xina en dòlars nord-americans van caure inesperadament un 1% en termes anuals, la caiguda més des del juny, ja que els enviaments als EUA van disminuir dràsticament. Mentrestant, les importacions xineses van caure un 5,6% durant el mateix període. Això va portar el seu superàvit comercial a 34.830 milions, segons dades de duanes xineses.

Els experts alerten que les exportacions de la segona economia més gran del món trigarien a recuperar-se. "El mini acord comercial entre els Estats Units i la Xina aconseguit divendres no altera significativament les perspectives", avisa Martin Lynge Rasmussen, economista de Capital Economics.

"Si mirem cap al futur, sembla que les exportacions romandran moderades durant els propers trimestres", ha afegit. "Mentrestant, el creixement de les importacions s'ha desaccelerat bruscament durant els últims trimestres i ara sembla inusualment feble en relació amb el creixement econòmic. Per tant, és probable que es produeixi un repunt parcial en el creixement de les importacions a curt termini".

contador