ep china- china advierteque eeuu esta jugandofuego con sus ultimas acciones relativastaiwan
MICK TSIKAS/AAP/DPA - Archivo

L'acord parcial entre la Xina i els EUA torna a allunyar-se. Després que Trump llancés les campanes al vol divendres passat, el gegant asiàtic demana ara una altra ronda de negociacions abans d'estampar la seva signatura en el pacte, segons fonts citades per la CNBC.

Encara es desconeix on tindrà lloc aquesta nova ronda de converses entre les dues majors economies del món. El que sí se sap és que Liu He, viceprimer ministre xinès, liderarà novament a la delegació del gegant asiàtic.

Des de Bloomberg apunten que la Xina vol, a més, que els EUA cancel·li la pujada d'aranzels prevista per al proper mes de desembre. Precisament totes aquestes informacions llasten Wall Street, no així els parquets asiàtics que han tancat abans de conèixer aquest nou desenllaç dels esdeveniments.

El president Donald Trump va anunciar divendres un "acord de primera fase molt substancial" que inclou la protecció de la propietat intel·lectual i la compra de productes agrícoles nord-americans per part de la Xina. També es va informar que s'ajornaria la pujada de tarifes sobre 250.000 milions de dòlars de productes xinesos, prevista per aquesta setmana.

No obstant això, alguns analistes es mantenen escèptics. "A penes hi ha senyals d'un avanç significatiu", afirma Jeffrey Halley, expert d'Àsia-Pacífic d'Oanda. "Les dues parts semblen haver obtingut petites victòries que els convenien tant aquí com ara, i han fet que els assumptes importants es resolguin en el futur", afegeix.

Noticias relacionadas

contador